Gemarineerde gegrilde aubergine

Bereid een eenvoudig en snel zomers gerecht volgens ons recept. Je hebt maar een paar specerijen en verse aubergine nodig, en binnen een mum van tijd kan je een geweldig gerecht op tafel hebben.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 aubergine met stevige schil
2-3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
2 grotere teentjes knoflook
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel sojasaus
1 snufje rietsuiker (of een beetje honing)
peterselie
basilicum
munt
zout
een beetje olie om de grill of pan in te vetten
Kookinstructies
Bereid de marinade door olijfolie, balsamicoazijn, sojasaus, geperste knoflook, gehakte kruiden en kappertjes te mengen. Roer alles goed door en voeg naar smaak een beetje suiker of honing toe.
Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 0,5-1 cm dik. Bestrijk ze voorzichtig met olie en leg ze op de grill of grillpan. Gril aan beide zijden en zout pas aan het einde. Vergeet niet dat de marinade sojasaus bevat, die ook zout is, dus wees voorzichtig met het zouten.
Bestrijk de gegrilde aubergineplakken van beide kanten met de marinade. Je kunt ze meteen serveren of ze in een afgesloten container in de koelkast bewaren. Ze blijven een paar dagen vers.
Wat u nog niet wist over dit recept Gemarineerde gegrilde aubergine
Gemarineerde gegrilde aubergine is een heerlijk gerecht dat opvalt door zijn uitgesproken smaak en aromatische ingrediënten. De aubergine wordt eerst in plakjes gesneden en vervolgens gemarineerd in olijfolie, knoflook, kruiden en citroensap. Na het marineren wordt de aubergine gegrild tot hij een gouden kleur en een fijne textuur krijgt. Dit gerecht is ideaal als voorgerecht of bijgerecht en past perfect bij zomerse barbecues. Het valt niet alleen op door de smaak, maar ook als een gezonde keuze, rijk aan vezels en vitamines.