Groentebouillon

Groentebouillon
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 50 minuten
Porties: 4

Recept voor groentenbouillon vormt de basis voor veel gerechten over de hele wereld en is zo een onmisbaar onderdeel van ons dieet geworden. Sterke groentenbouillon kan namelijk zowel worden gebruikt voor filigraan op smaak brengen van gerechten alsook als basis voor de meest diverse soepen. Recept voor groentenbouillon is echt de basis waar je vanaf moet starten, en daarom zou groentenbouillon iedereen moeten kunnen maken. Hoewel het een simpel recept betreft, is het nodig om bepaalde regels te volgen om het gewenste resultaat te bereiken.

Recept voor groentenbouillon verbergt drie gevaren in de vorm van geschikte ingrediënten, de verhouding van ingrediënten en water, en ook de kookwijze. Voor al deze drie aspecten moet je voorzichtig zijn. De basis van het recept voor groentenbouillon zijn uien, wortelen en selderij. Probeer het recept voor groentenbouillon eerst met een evenwichtige verhouding van deze drie soorten groenten, en misschien ontdek je dat je meer van uien houdt, en dan voeg je er gewoon iets meer van toe.

De beste manier om het recept voor groentenbouillon te maken en om zoveel mogelijk smaak uit de groenten te halen, is door ze in kleine stukjes te snijden, bijvoorbeeld stukken van 1 centimeter, zodat alles goed zijn smaken kan afgeven. De verhouding van water en groenten voor het recept voor groentenbouillon is ongeveer als volgt: op 1 kg groenten 1,5 liter water. En bouillon, om het even welke, moet langzaam "koken". Groentenbouillon moet alleen maar zachtjes pruttelen en moet gewoon zijn tijd krijgen.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 stuk kleine ui
2 stuks middelgrote wortels
1 stuk grotere peterselie
2 stelen selderij
1 stuk grote tomaat
3 takjes platte peterselie
1 takje lavas
1,5 l water
zout

Kookinstructies

Snijd de groenten in stukken van 1 centimeter. Verhit de pan en bak de groenten goudbruin.

Doe de gebakken groenten in een grote pan en voeg 1,5 liter koud water toe. Breng langzaam aan de kook. Vergeet niet om te zouten.

De groentebouillon mag iets intensiever koken dan bijvoorbeeld runderbouillon, maar geef het toch de tijd in het hete bad. 45–60 minuten.

Giet het uiteindelijk af. Een deel kunt u invriezen, een deel kunt u meteen gebruiken.

Wat u nog niet wist over dit recept Groentebouillon

Groentebouillon is een lichte en gezonde soep die ideaal is als basis voor verschillende recepten of als een zelfstandige maaltijd. Het wordt bereid door diverse groenten, zoals ui, wortel, selderij, peterselie en knoflook, in water te koken. Naar smaak kun je kruiden toevoegen, zoals tijm of laurierblad. De bouillon is rijk aan vitaminen en mineralen die tijdens het koken uit de groenten vrijkomen. Het wordt meestal warm geserveerd, vaak slechts licht gezouten en gepeperd om de natuurlijke smaak van de groenten te benadrukken.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Soepen, Voor kinderen, Vegetarisch, Bouillons, Groente
Štítky: babyvoeding, soep, bouillon, Groenten

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Groentebouillon.

Reactie toevoegen