Notenruiven
![Notenruiven](/i/notenruiven.jpg)
Eerst malen we de lange vingers en mengen we ze met alle ingrediënten voor het deeg. We laten rusten en laten het een nacht staan.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
deeg 3 eetlepels melk
1 eetlepel rum
160 g lange vingers
50 g noten
1 eetlepel cacao
60 g boter
160 g poedersuiker
crème 4 eetlepels rum of advocaat
1 stuks eidooier
150 g boter
150 g poedersuiker
naar behoefte poedersuiker
1 pakje lange vingers (ondergrond)
chocolade glazuur
Kookinstructies
Voor de crème kloppen we suiker en boter, dooier en rum tot een gladde crème.
Van het deeg vormen we kleine bolletjes, waarmee we de vormen voor de wespennesten, bestoven met poedersuiker, vullen. Daarna vullen we ze met de bereide crème en dekken we af met een lange vingers.
De puntjes van de nesten kunnen we in chocolade dippen.
Van één deeg zijn ongeveer 40 nesten.
Wat u nog niet wist over dit recept Notenruiven
Notenhoorntjes zijn een traditionele Tsjechische dessert die alle noten- en zoetliefhebbers zal verblijden. Deze heerlijke traktatie bestaat uit een knapperig deeg gevuld met een zoete room en gehakte noten. Ze worden vaak geserveerd met een chocoladelaag, die zorgt voor een perfecte smaakharmonie. Notenhoorntjes zijn populair op bruiloften, verjaardagsfeesten en verschillende familie bijeenkomsten. Het maken ervan vergt geduld, maar het eindresultaat is de moeite waard en laat een prettige indruk achter op elk zoetekauw.