Kaneelvlokken
![Kaneelvlokken](/i/kaneelvlokken.jpg)
We zeven de bloem met poedersuiker, mengen dit met bakpoeder en kneden het samen met in blokjes gesneden boter. Daarna voegen we vanille, kaneel en het ei toe en kneden we tot een gladde deeg. We wikkelen het in huishoudfolie en plaatsen het een uur in de koelkast.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
0,5 theelepel gemalen kaneel
275 g gewone bloem
200 g boter
0,5 pakje bakpoeder
1 pakje vanillesuiker
100 g poedersuiker
1 st ei
glazuur 1 st eiwit
poedersuiker
1 eetlepel citroensap
Kookinstructies
Voordat we beginnen, zetten we de oven op 200°C. Nadat we het deeg uitgerold hebben, stekken we sterren uit. We leggen ze op een ingevette bakplaat en bakken ze ongeveer 15 minuten.
Voor de glazuur kloppen we eiwit met citroensap. Hiermee versieren we de appels, het beste met een spuitzak met een klein mondstuk. Laat het daarna staan totdat de glazuur is uitgehard.
Wat u nog niet wist over dit recept Kaneelvlokken
Kaneelvlokken zijn een populair ontbijt dat de knapperigheid van havervlokken combineert met de fijne smaak van kaneel. Deze vlokken zijn niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam, vol vezels en energie voor de hele dag. Je kunt ze bereiden met melk, yoghurt of als smoothie bowl. Door vers fruit en honing toe te voegen, accentueer je hun smaak. Kaneelvlokken zijn een ideale keuze voor wie op zoek is naar een snelle, gezonde en smakelijke start van de nieuwe dag.