Smeuïge slevé met room.
Een dag of twee van tevoren bereiden we onze vleessaus voor, zodat het vlees zachter wordt op deze manier. De schoongemaakte groenten snijden we in stukjes, wassen het vlees en doen het in een pan. Daarop leggen we de gesneden groenten en ui, laurierblad, kruidnagel en hele peper. Dit zetten we in de koelkast.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
100 g wortelgroente
laurierblad
zout
2 dl zure room
1 dl melk
hele piment
40 g boter
gemalen zwarte peper
40 g ui
hele zwarte peper
400 g runderhaas of rundvlees achterstuk
40 g fijne bloem
Kookinstructies
Nadat we het eruit hebben gehaald, bakken we de inhoud van de pan mooi bruin en voegen we bouillon of water toe. Met deksel laten we het sudderen totdat het vlees zacht is. We halen de filet eruit en snijden deze in plakken.
De overgebleven saus mengt u met melk en bloem en laat het even koken. Zeef de saus en pureer of mix de groenten die erin zitten. Ten slotte voegen we nog zout, peper en eventueel wat suiker of zuur naar smaak toe.
Vervolgens leggen we ons vlees in de saus en warmen het op.
Serveer het het beste met broodknödel.
Wat u nog niet wist over dit recept Smeuïge slevé met room.
Sjovlees met room is een traditioneel Tsjechisch gerecht, dat wordt bereid met ossenhaas. Dit heerlijke gerecht wordt meestal geserveerd met een fijne romige saus, die groenten, kruiden en citroensap bevat. Sjovlees wordt vaak aangevuld met een broodknödel, die de saus perfect opneemt. Dit gerecht is populair bij feestelijke gelegenheden en is een typisch voorbeeld van de Tsjechische keuken, die de nadruk legt op smakelijke en voedzame gerechten. Sjovlees met room is een plezier voor veel fijnproevers en is een voorbeeld van de Tsjechische culinaire traditie.