Thuisgebakken broodknoedels

Thuisgebakken broodknoedels
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Goulash zonder knoedlíky, alsof het niet is. Knoedel - varkensvlees - zuurkool ook. Knoedlíky horen gewoon bij sommige gerechten. En hoe maak je zo'n knoedlík?

Ingrediënten en wat u nodig heeft

2 stuks oude broodjes
1 theelepel kristalsuiker
ongeveer 500 ml halfvolle melk
1 kg patentbloem
2 stuks eieren
20 g gist
20 g zout
een beetje boter

Kookinstructies

Eerst maken we het deeg. In een kleine kom gieten we 100 ml lauwe melk. We verkruimelen de gist en samen met de suiker doen we het in de kom.

We bedekken het met een doek en zetten het op een warme plaats om te rijzen.

In een pan doen we de in stukjes gesneden broodjes met een beetje boter en koken dit even aan. We zetten het van het vuur en zetten het opzij.

In een grote kom doen we de bloem, voegen we de eieren, het gerezen deeg en zout toe. We gieten er warme melk over, voegen de gebakken broodjes toe en mengen en kneed goed.

Zo, nu laat het deeg rusten en rijzen, ongeveer een uur. Maar eerst moeten we het bestrooien met een beetje bloem en er een keukendoek over leggen.

Na een uur kneden we het deeg nog even door op het aanrecht,

vormen we ongeveer 4 knoedels en laten ze nog 15 minuten rusten.

We laten water koken en voegen een beetje zout toe. We doen de knoedels erin en koken ze. In het begin letten we erop dat ze niet aan de bodem plakken. We koken ongeveer 20 minuten. Halverwege draaien we ze met een spatel om. Aangezien de knoedels tijdens het koken zullen rijzen, raad ik aan om ze maximaal per twee tegelijk te koken.

Uiteindelijk halen we ze eruit en prikken we ze onmiddellijk aan beide kanten door op een snijplank. We snijden ze met behulp van een draad en serveren ze als bijgerecht bij een lekker stukje vlees.

Eet smakelijk.

Wat u nog niet wist over dit recept Thuisgebakken broodknoedels

Thuisgebakken gistige broodknoedels zijn een traditioneel Tsjechisch bijgerecht dat perfect past bij sauzen, gebraden vlees of zuurkool. De basis bestaat uit bloem, melk, eieren en gist. Typisch wordt er in het deeg blokjes brood toegevoegd, wat de knoedels structuur en smaak geeft. Na het rijzen wordt het deeg verdeeld in rollen die worden gekookt in gezouten water totdat ze luchtig en zacht zijn. Na het koken worden ze in plakjes gesneden en warm geserveerd. Gistige knoedels zijn een populair gerecht en een symbool van de Tsjechische keuken.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.2/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Goulash, Sauzen, Bijgerecht, Koekjes op room
Štítky: Tsjechische keuken, bijgerecht, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Thuisgebakken broodknoedels.

Reactie toevoegen