Balletjes
Recept voor vleesballetjes kent iedereen van Londen tot Moskou. Vleesballetjes vertegenwoordigen het beste van de klassiekers die mensen over de hele wereld naar hun eigen smaak aanpassen. Vleesballetjes en hun recept mogen daarom in geen enkele Tsjechische huishouding ontbreken, want het is een snel, gemakkelijk en voedzaam gerecht dat nog een onschatbare eigenschap heeft – het smaakt meestal kinderen goed. Recept voor geweldige huisgemaakte vleesballetjes is ook te maken door een onervaren kok of onervaren kokkin, wat een andere reden is om eraan te beginnen.
Vleesballetjes kunnen in onze streken vele vormen aannemen. Wortelvleesballetjes, bloemkoolvleesballetjes, broccolivleesballetjes of vleesballetjes met kaas zijn ook zeer populair. Ze kunnen zowel warm als koud gegeten worden, en als ze een of twee dagen hebben staan marineren, smaken ze absoluut onweerstaanbaar. Kies als bijgerecht aardappelen of brood. Het recept voor vleesballetjes bestaat uit het triviaal mengen van ingrediënten en bakken. Dit recept voor vleesballetjes vertegenwoordigt de klassieke variant met gemalen vlees en traditionele kruiden.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 g gemalen varkensvlees
1 tot 2 theelepels zout
2 theelepels gemalen peper
1 snufje gemalen chili
8 teentjes knoflook
4 g oregano
1 stuks grote ui
2 stuks eieren
paneermeel naar behoefte
4 eetlepels varkensvet
Kookinstructies
Doe het gemalen varkensvlees in een grotere kom en voeg zout, peper, een snufje chili en geperste knoflook toe. Meng alles goed door, het kan ook met de handen, dat gaat het beste.
Snijd de ui in kleine blokjes, wrijf de marjolein tussen je handen en voeg alles samen met de eieren toe aan het mengsel in de kom. Meng opnieuw grondig.
Je kunt het twee uur in de koelkast laten rusten.
Vorm hamburgers en bak ze langzaam aan beide zijden in verhitte olie of reuzel.
Wat u nog niet wist over dit recept Balletjes
Frikadellen zijn een populair gerecht in de Tsjechische keuken. Deze vleeskugels worden bereid van gemalen vlees, meestal varkensvlees, rundvlees of een mix daarvan. Aan het vleesmengsel worden paneermeel, een ei, kruiden en soms ook knoflook of ui toegevoegd voor een betere smaak. Frikadellen worden gevormd tot ballen of platte schijven en worden in de pan gebakken tot ze goudbruin zijn. Ze worden vaak geserveerd met aardappelpuree of brood, aangevuld met een augurk of mosterd. Dit gerecht is populair vanwege zijn eenvoud en de mogelijkheid om het naar smaak aan te passen.