Eenvoudige pompoensoep
Voor de bereiding een eenvoudige soep.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 beker kookroom
0,5 theelepel kerriepoeder
0,5 kg pompoenpulpe
1 stuk aardappelen
1 l groentenbouillon
1 eetlepel olie
1 stuk ui
ter garnering zonnebloempitten
naar smaak gemalen zwarte peper
zout
Kookinstructies
In de olie bakken we fijngesneden ui, daarna voegen we de in blokjes gesneden pompoen en aardappel toe. Dit alles mooi aanbraden.
We gieten de mengsel af met groentenbouillon of bouillon en laten het ongeveer een half uur koken. Daarna laten we het afkoelen en mengen het vervolgens. We brengen de soep weer aan de kook, gieten er room bij en kruiden het naar smaak.
We serveren de soep in borden, bestrooid met zonnebloempitten.
Wat u nog niet wist over dit recept Eenvoudige pompoensoep
Eenvoudige pompoensoep is een heerlijk en voedzaam gerecht, ideaal voor het herfstseizoen. Deze soep wordt bereid met verse pompoen, ui, knoflook en bouillon, wat het een zachte en romige consistentie geeft. Je kunt het op smaak brengen met gember of nootmuskaat om de smaak te versterken. Serveer het warm, bij voorkeur met brood of croutons. Het is smakelijk, gezond en gemakkelijk te bereiden in een veganistische variant. Deze soep verwarmt je en laat je genieten na een zware dag.