Gezonde volkorenpannenkoeken

Gezonde volkorenpannenkoeken
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Porties: 3

Recept voor pannenkoeken kan zeker erg gezond zijn. Dit geldt als je in het pannenkoekenbeslag in plaats van gewone, industrieel bewerkte bloem boekweitmeel, speltmeel en roggebloem gebruikt. Dit recept voor pannenkoeken vereist ook geen gewone melk, suiker of eieren. Ze zijn daardoor zeer gemakkelijk verteerbaar, belasting voor het lichaam is gering en dankzij de gebruikte volkorenmeel vol met waardevolle mineralen. En als je het recept voor pannenkoeken glutenvrij wilt, gebruik dan alleen boekweitmeel. Door de geur en smaak van koriander en kurkuma te gebruiken, krijgt het recept voor pannenkoeken een andere dimensie die je misschien voor altijd zult waarderen. Je kunt het uiteindelijke resultaat versieren, vullen of op smaak brengen met wat je maar als eerste of laatste te binnen schiet. Het maakt echt niet uit. Recept voor pannenkoeken kan bijna alles aan. Voor deze soort pannenkoeken probeer je bijvoorbeeld suikervrije jam te gebruiken, om het thema – zoet, maar gezond – aan te houden. Als je geen jam zonder suiker hebt, kook dan eenvoudig gedroogd fruit met water en mix het daarna. We geloven dat je dit kunt, en we wensen je smakelijk eten!

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 kopje (100 g) boekweitmeel
1/2 kopje (50 g) roggebloem
1/2 kopje (50 g) speltvolkorenmeel
1 eetlepel olijfolie
1/2 liter sojamelk (of een andere)
snufje koriander
snufje kurkuma
zout
jam of marmelade zonder suiker

Kookinstructies

Eerst meng je de droge ingrediënten, dus bloem, zout en specerijen. Voeg vervolgens geleidelijk en langzaam de sojamelk (of een andere die je hebt gekozen) toe. Meng alles goed door en laat het ongeveer 20 minuten staan.

En dan bak en bak je. Giet een beetje olie in een anti-aanbakpan, laat het opwarmen en bak mooie dunne pannenkoeken. Neem de eerste als proef om de juiste dikte te bereiken. Je kunt sparen met de olie, omdat het beslag al olie bevat die helpt tijdens het bakken.

Van het beslag zou je ongeveer 6 pannenkoeken moeten maken, die je daarna kunt kruiden en garneren naar jouw voorkeur.

Wat u nog niet wist over dit recept Gezonde volkorenpannenkoeken

zijn de ideale keuze voor degene die de dag voedzaam willen beginnen. Deze variant van klassieke pannenkoeken maakt gebruik van volkorenmeel, dat rijk is aan vezels en voedingsstoffen, wat zorgt voor een langdurig verzadigd gevoel. Je kunt ze bereiden met melk of plantaardige dranken voor een melkvrije versie. Verse fruit, honing of yoghurt kunnen dienen als smaakmaker. Volkoren pannenkoeken zijn niet alleen gezond, maar ook lekker, en de bereiding is snel en eenvoudig. Voor een perfect ontbijt combineer je ze met een fruitsmoothie.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Glutenvrij, Tsjechisch, Smaken, Desserts, Goodies, Hoofdgerecht, Gebak, Fruitig, Pannenkoeken, Voorgerecht, Bijgerecht, Voor kinderen, Vegetarisch
Štítky: Tsjechische keuken, voorgerecht, snoep, babyvoeding, dessert, Franse keuken, hoofdgerecht, dessert, Andere keukens, voorgerecht, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Gezonde volkorenpannenkoeken.

Reactie toevoegen