Aardappelpannenkoek

Aardappelkoekjes zijn een wonder. Uit bijna niets maak je een superdelicatesse. Aardappelkoekjes en hun recepten circuleren onder de mensen en de ideale variant wordt steeds beter. Aardappelkoekjes hebben echter geen winnaar, iedereen is op zijn eigen manier goed. Dit recept voor aardappelkoekjes behoort tot de basis, dus je zal er niemand mee beledigen. En je kunt het naar je eigen smaak aanpassen, aardappelkoekjes kunnen namelijk veel hebben. Ze geven veel, en dat voor weinig. Daarom houden we in onze Tsjechische vallei zo van aardappelkoekjes. Het is een eenvoudig, goedkoop en snel gerecht. Het enige wat het recept voor aardappelkoekjes nodig heeft, is een beetje kracht en volharding om de aardappelen te schrapen.
Kortom – op de vakantiehuisjes in de zomer, thuis in de woonkamer in de winter en ook wanneer dan ook tijdens het jaar is het fijn om aardappelkoekjes te maken, je te voeden en ervan te genieten.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 kg aardappelen
2 eieren
4 EL tarwe bloem
4 teentjes geperste knoflook
zout
versgemalen peper
3 handenvol gedroogde marjolein
smeer- of bakvet om in te bakken
Kookinstructies
Schil de aardappelen, droog ze en rasp ze. Laat ze in een grote kom uitlekken of knijp het water eruit.
Meng in dezelfde kom de aardappelen met het ei, de bloem, de knoflook, het zout, de peper en de gemalen oregano. Kneed tot een deeg.
Smelt in een pan op middelhoog vuur voldoende reuzel, de aardappelpannenkoeken moeten er half in drijven.
Bak de aardappelpannenkoeken aan beide kanten. Maak de eerste pannenkoek als proef. Aardappelpannenkoeken smaken heerlijk warm en koud.
Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelpannenkoek
Aardappelkoek is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat wordt bereid van rauwe geraspte aardappelen, bloem, eieren, knoflook en marjolein. Dit mengsel wordt gezouten, geppeperd en in hete olie gebakken tot het goudbruin is, zodat er een krokante pannenkoek ontstaat. Aardappelkoeken worden geserveerd als bijgerecht bij vlees of als zelfstandig gerecht met verschillende soorten sauzen. De smaak is sterk en knoflookachtig, populair niet alleen in Tsjechië, maar ook in de omliggende landen. Thuis bereiden iedereen ze, van grootmoeders tot jonge koks, die de eenvoud en de uitstekende smaak waarderen.