Roggebrood-pannenkoeken met champignons

Roggebrood-pannenkoeken met champignons
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Porties: 4

Dit recept voor aardappelpannenkoeken behoort tot de gezonde, die vandaag de dag zo gewild zijn. Voor deze aardappelpannenkoeken is in plaats van de klassieke witte bloem volkoren roggebloem gebruikt, die in tegenstelling tot andere zijn uitstekende voedingswaarden behoudt. Aardappelpannenkoeken zijn hierdoor niet minder smakelijk, ze hebben nog steeds dezelfde smaak als standaard aardappelpannenkoeken, maar behouden extra voedingsstoffen.
Als je deeg voor aardappelpannenkoeken te dik is, verdun het dan met een beetje melk. In het recept voor een aardappelpannenkoek is de ondergrens van de hoeveelheid bloem opgegeven. Daarom kun je iets meer bloem aan het recept toevoegen. Je zult zelf zien hoe dun het deeg is, en afhankelijk daarvan meer bloem toevoegen.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

750 g aardappelen (kooktype C)
1 eetlepel ghee
450 g paddenstoelen (naar smaak)
100 ml amandelmelk
1 theelepel maïszetmeel
2 eieren
170 g volkoren roggebloem (+ 50 g om het werkblad te bestuiven)
1 theelepel rozemarijn
snufje zout
peper

Kookinstructies

Kook eerst de aardappelen. Bak ondertussen de in plakjes gesneden champignons in boter, wat ongeveer 10 minuten zou moeten duren. Voeg daarna melk gemengd met maizena toe. Laat het nog ongeveer 5 minuten op laag vuur koken.

Rasp de gepelde aardappelen grof met een rasp en meng ze goed met de eieren en bloem. Kneed een deeg.

Bak deze keer de aardappelpannenkoeken in een anti-aanbakpan zonder olie ongeveer 4 minuten aan iedere kant tot ze goudbruin zijn.

Serveer de aardappelpannenkoeken met de gebakken champignons.

Wat u nog niet wist over dit recept Roggebrood-pannenkoeken met champignons

Roggebloem aardappelkoekjes met paddenstoelen zijn een heerlijk gerecht dat traditionele Tsjechische keuken verbindt met moderne trends. De basis bestaat uit fijn geraspte aardappelen gemengd met roggebloem, die een kenmerkende smaak toevoegt en de voedingswaarde verbetert. Het mengsel is op smaak gebracht met knoflook, marjolein en peper, wat het een pittig aroma geeft. Paddenstoelen, bij voorkeur bospaddenstoelen, worden in boter gebakken en door het beslag gemengd, wat het gerecht een fijne textuur geeft. De aardappelkoekjes worden goudbruin gebakken tot ze een krokante korst hebben. Deze versie is niet alleen lekker, maar ook gezonder dankzij het gebruik van roggebloem.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.3/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Aardappelpannenkoeken, Tsjechisch, Smaken, Goodies, Bijgerecht, Voor kinderen, Vegetarisch, Groente
Štítky: aardappelpannenkoeken, Tsjechische keuken, voorgerecht, babyvoeding, champignons, Andere keukens, bijgerecht, snack, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Roggebrood-pannenkoeken met champignons.

Reactie toevoegen