Aardappelpannenkoeken
We zullen de aardappelen wassen en aan de kook brengen. Nadat we ze hebben laten afkoelen, raspen we ze, voegen we zout toe, bestrooien we met bloem, voegen we eieren en gesmolten boter toe. Zo mengen we alles en kneden we het deeg voor onze pannenkoeken.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
boter om te bakken
30 g boter
100 g griesmeel
1 st ei
500 g aardappelen
1 tl zout
Kookinstructies
We plaatsen het deeg op een met bloem bestoven ondergrond en rollen het uit. Van het uitgerolde deeg steken we cirkels uit van de gewenste grootte en leggen we deze in een pan met verwarmde olie. We bakken ze aan beide kanten goudbruin. We kunnen ze ook in de oven laten bakken.
Aardappelkoekjes kunnen we in principe met van alles bestrijken, naar wens, inclusief jam, zoete kwark, enz. Wij maken ze vooral met een vulling van spinazie of als bijgerecht bij groenten of vlees.
Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelpannenkoeken
Aardappelkoekjes zijn een traditioneel Tsjechisch gerecht gemaakt van geraspte aardappelen, die worden gemengd met meel, zout en specerijen. Het deeg wordt gevormd tot koeken en daarna in een pan gebakken totdat ze goudbruin en krokant zijn. Ze worden vaak geserveerd met zure room of yoghurt, maar smaken ook geweldig met vlees of groenten. Aardappelkoekjes zijn populair zowel in huishoudens als op verschillende feesten en markten, wat getuigt van hun blijvende populariteit in de Tsjechische keuken.