Garnalen met knoflooksaus
We zullen de garnalen pellen, de peper in ringetjes snijden, de kruiden en knoflook fijnhakken. Alles bakken we vervolgens in olie, de garnalen aan beide kanten. Daarna halen we ze eruit en leggen ze even apart. Ze moeten echter warm blijven.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
- gemalen peper
1/2 bosje tijm
16 stuks Gamba's
1 stuk peper
- zout
- olijfolie
- rozemarijn
- knoflook
800 g ingemaakte tomaten
Kookinstructies
Tomaten gieten we uit het blik in een zeef en laten ze uitlekken. Dan stampen we ze fijn en voegen ze toe aan de pan met de al gebakken kruiden en groenten en laten we dit ongeveer 10 minuten stoven. Tot slot voegen we nog wat peper en zout toe.
Garnalen leggen we op een bord en schenken er tomatensaus over. Serveer met vers brood.
Wat u nog niet wist over dit recept Garnalen met knoflooksaus
Garnalen met knoflooksaus zijn een heerlijk gerecht dat liefhebbers van zeevruchten zal verrassen. Dit verfijnde gerecht bestaat uit verse garnalen die in een pan worden gebakken met aromatische knoflook, olijfolie en kruiden. De knoflooksaus geeft de garnalen een unieke smaak en aangename geur. Ze worden geserveerd met vers brood of pasta, waardoor dit gerecht een uitstekende keuze is voor een snelle avondmaaltijd of een feestelijke gelegenheid. Garnalen met knoflooksaus zijn niet alleen smakelijk, maar ook gezond, rijk aan eiwitten en essentiële voedingsstoffen.