Bladsnecken
Recept voor een snelle en uitstekende snack die je onverwachte gasten kunt serveren.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 pakken bladerdeeg
100 g ham
100 g spek
200 g plakken kaas
1 st ei
Kookinstructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het bladerdeeg uit tot een dunne lap, waarop we plakken ham, spek en kaas leggen. Vervolgens rollen we het op tot een rol, waarvan we plakjes snijden en op een bakplaat leggen. Bestrijk ze met een losgeklopt ei en bak ze ongeveer 20 minuten.
De sneetjes kunnen direct geserveerd worden. Ze smaken uitstekend zowel warm als koud.
Wat u nog niet wist over dit recept Bladsnecken
Bladerdeegslakken zijn heerlijke gebakjes die elke fijnproever zullen verrassen. De basis is bladerdeeg en een smakelijke vulling, die bijvoorbeeld ham, kaas of kruiden kan bevatten. De voorbereiding is eenvoudig en snel - het deeg wordt uitgerold, gevuld en vervolgens opgerold tot de vorm van een slak. Bakken op de juiste temperatuur zorgt voor een krokant korstje en een zachte binnenkant. Bladerdeegslakken zijn een uitstekende keuze als voorgerecht, feestje of als snel hapje voor bezoek.