Zongedroogde tomaten in olie

Zongedroogde tomaten in olie
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Dit recept kunnen we maken als we een fruitdroger thuis hebben.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

naar smaak kruiden (basilicum, rozemarijn, chilipeper)
naar behoefte hardere rijpe tomaat
olijfolie

Kookinstructies

Gesneden plakjes tomaat leggen we op de platen van de dehydrator en drogen we volgens de instructies van de dehydrator.

De gedroogde tomaten doen we in een pot, waarin we deze tot 2/3 vol stoppen en bijvullen met olijfolie tot de rand. We sluiten de pot zo goed mogelijk af en laten het trekken. Tomaten nemen de olie pas na enkele dagen op. We bewaren het gedurende een maand of langer.

Ingelegde tomaten kunnen smaakvol worden verbeterd door kruiden en specerijen naar eigen smaak toe te voegen. In dat geval lagen we de gedroogde tomaten af met de favoriete kruiden (basilicum, tijm, rozemarijn of chilipeper en in plakjes gesneden knoflook) en vullen we opnieuw aan met olijfolie.

Zo kunnen we verschillende soorten ingemaakte tomaten tegelijk maken.

Zo ingemaakte gedroogde tomaten zijn uitstekend bij pasta, salades en vleesgerechten.

Wat u nog niet wist over dit recept Zongedroogde tomaten in olie

Gepureerde tomaten in olie zijn een populaire delicatesse, die voornamelijk uit de Italiaanse keuken afkomstig is. Tomaten worden eerst in de zon gedroogd, waardoor hun natuurlijke zoetheid en smaak worden benadrukt. Vervolgens worden ze gemarineerd in hoogwaardige olijfolie, wat hen een fijne textuur en aroma geeft. Deze delicatesse is een geweldige aanvulling op salades, pastagerechten of op zelfgemaakte pizza. De olie waarin de tomaten zijn gemarineerd, kan ook worden gebruikt als op smaak gebrachte basis voor verschillende dressings en marinades. Gepureerde tomaten in olie voegen zo een unieke smaakervaring toe aan elk gerecht.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.2/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Smaken, Grieks, Spaans, Vegetarisch, Groente
Štítky: Tsjechische keuken, voorgerecht, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Zongedroogde tomaten in olie.

Reactie toevoegen