Leverknödel
Dit zijn klassieke leverdumplings, gebruikt in onze favoriete soep.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
gemalen peper
1 st ei
100 g paneermeel
zout
100 g varkenslever
30 g boter
knoflook
Kookinstructies
We smelten de boter en mengen deze met zout en een ei. Daarna voegen we de gemixte lever toe, zo fijn mogelijke paneermeel, knoflook en peper. We mengen het samen met een beetje fijngehakte bieslook en peterselie. We vormen kleine knoedels.
De leverknödel worden direct in de soep gekookt gedurende ongeveer 10 minuten.
Wat u nog niet wist over dit recept Leverknödel
Leverknödels zijn een traditionele Tsjechische specialiteit die steeds populairder wordt vanwege hun uitgesproken smaak en eenvoudige bereiding. Deze kleine knödel worden gemaakt van fijngehakt lever, meestal kippen- of rundvleeslever, gemengd met uien, paneermeel en specerijen. Ze worden vaak geserveerd als bijgerecht bij soepen of sauzen en geven gerechten een rijke en aromatische smaak. Ze zijn populair, niet alleen op de feesttafel, maar ook als hapje bij familie bijeenkomsten. Leverknödels zijn de perfecte combinatie van traditie en smaak.