Aardappelgoulash
We schillen de aardappelen en snijden ze in stukjes. De geschaalde ui snijden we vervolgens fijn.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
250 g worstjes
1 kg aardappelen
125 ml slagroom
2 teentjes knoflook
1 - 2 eetlepels meel
majoraan
3 eetlepels olie
naar smaak zout
komijn
gemalen zoete paprika
Kookinstructies
Vo een hete pan met olie voegen we deze ui toe en fruiten tot ze glazig is. We voegen de aardappelen met komijn en paprikapoeder toe, daarna voegen we er water aan toe en koken we tot de aardappelen zacht zijn.
Ondertussen hebben we de geschilden worstjes in halve ringen gesneden en deze laten bakken.
Na het zachter worden van de aardappelen mengen we de room met een beetje bloem en bindt hiermee de goulash. We laten het een tijdje doorkoken. Tot slot brengen we op smaak met zout, marjolein, voegen we de worstjes en geperste knoflook toe. We laten het de laatste kwartier doorkoken en zijn klaar.
Serveer met vers brood of gekookte aardappelen.
Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelgoulash
Aardappelgoulash is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat eenvoud en sterke smaken verbindt. De basis van het gerecht zijn aardappelen, die worden gekookt in een dikke saus van ui, rode paprika en kruiden. Soms wordt er worst of gerookt vlees toegevoegd voor een intensere smaak. Dit gerecht wordt vaker geserveerd als een vullend diner of lunch. Het is vooral populair in de koudere maanden vanwege zijn vermogen om te vullen en te verwarmen. De bereiding is eenvoudig en snel, ideaal voor thuiskoks die een smakelijke en vullende maaltijd voor het hele gezin willen bereiden.