Peluche knoedels voor snel
Soms kunnen we ook over hen horen als glibbers of blauwe.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
zout
750 g aardappelen
1 st ei
300 g grof meel
Kookinstructies
Vers geschilde aardappelen raspen we op een fijne rasp in een kom. Nadat we ze een tijdje hebben laten staan, gieten we het overtollige water af.
Nadat we de aardappelen hebben gezouten, voegen we eieren toe, met gezeefd grof meel en van dit alles kneden we een deeg. In het water vormen we met een grote lepel uit dit deeg kleinere langwerpige knoedels, die we vervolgens in een grotere hoeveelheid gezouten kokend water onderdompelen.
Voorzichtig scheiden we ze met een lepel van elkaar en koken we ze ongeveer 8 - 10 minuten, afhankelijk van de grootte.
Deze gekookte schoonheid halen we uit het water, het beste met een schuimspaan, en laten we even uitlekken.
De knoedels worden vervolgens al gescheiden op borden geserveerd. De beste smaak bereiken we door ze daarna te bedekken met gebakken ui, het liefst in reuzel, en serveren met gerookt vlees en gestoofde kool. Ze kunnen ook worden geserveerd met goulash.
Wat u nog niet wist over dit recept Peluche knoedels voor snel
Harige knoedels op de snel zijn een geweldig en snel gerecht dat je zult waarderen. Dit uitstekende Tsjechische recept combineert aardappelen en bloem, die luchtige knoedels vol smaak creëren. De voorbereiding is eenvoudig en duurt slechts een paar minuten, waardoor ze de ideale maaltijd zijn voor drukke dagen. Harige knoedels kunnen worden geserveerd als bijgerecht bij vlees, of je kunt er van genieten met een saus. Door kruiden of specerijen toe te voegen, kun je hun smaak verrijken en ze omtoveren tot een heerlijke ervaring.