Peperkoek voor Kerst of Pasen

Peperkoek voor Kerst of Pasen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

We beginnen met het zeefen van de suiker met de bloem op een werkblad, voegen de andere ingrediënten toe en voegen tot slot de in kleine stukjes gesneden vet toe. We kneden alles goed door en wikkelen het daarna in plasticfolie en leggen het een paar dagen in de koelkast om te rijpen.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

glazuur 150 g poedersuiker
1 st eiwit
citroensap
deeg 30 g reuzel
1/2 pakje speculaaskruiden
650 g bloem
100 g honing
50 g boter
3 theelepels bakpoeder
250 g poedersuiker
4 st eieren

Kookinstructies

Het deeg rollen we na het uitnemen uit tot een dikte van ongeveer 5 mm en steken we uit. We mengen de eidooiers met water en bestrijken de kruidkoekjes hiermee voor het bakken. Van de eiwitten, suiker en citroensap kloppen we een glazuur voor het bestrijken na het bakken.

We plaatsen de kruidkoekjes in een voorverwarmde oven op 200°C en bakken ze gedurende ongeveer 10 minuten.

De gebakken kruidkoekjes versieren we naar eigen fantasie met de bereide glazuur.

Wat u nog niet wist over dit recept Peperkoek voor Kerst of Pasen

Pijnappels zijn een populaire traditie tijdens Kerstmis en Pasen. Deze geurige koekjes, gemaakt van honing, specerijen en meel, worden vaak versierd met kleurrijke glazuur en suikerdecoraties. De bereiding is een familie-ritueel geworden, waarbij dierbaren samenkomen om verschillende vormen en motieven te maken. Pijnappels verwennen niet alleen de smaakpapillen, maar verrijken ook de feestelijke sfeer. De geur van gebakken pijnappels wordt een onmiskenbaar onderdeel van de winterfeesten.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.3/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Zoetwaren, Goodies, Gebak, Glazuur, Voor kinderen, Kerstgerecht
Štítky: Tsjechische keuken, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Peperkoek voor Kerst of Pasen.

Reactie toevoegen