Peperkoek voor Kerst of Pasen
We beginnen met het zeefen van de suiker met de bloem op een werkblad, voegen de andere ingrediënten toe en voegen tot slot de in kleine stukjes gesneden vet toe. We kneden alles goed door en wikkelen het daarna in plasticfolie en leggen het een paar dagen in de koelkast om te rijpen.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
glazuur 150 g poedersuiker
1 st eiwit
citroensap
deeg 30 g reuzel
1/2 pakje speculaaskruiden
650 g bloem
100 g honing
50 g boter
3 theelepels bakpoeder
250 g poedersuiker
4 st eieren
Kookinstructies
Het deeg rollen we na het uitnemen uit tot een dikte van ongeveer 5 mm en steken we uit. We mengen de eidooiers met water en bestrijken de kruidkoekjes hiermee voor het bakken. Van de eiwitten, suiker en citroensap kloppen we een glazuur voor het bestrijken na het bakken.
We plaatsen de kruidkoekjes in een voorverwarmde oven op 200°C en bakken ze gedurende ongeveer 10 minuten.
De gebakken kruidkoekjes versieren we naar eigen fantasie met de bereide glazuur.
Wat u nog niet wist over dit recept Peperkoek voor Kerst of Pasen
Pijnappels zijn een populaire traditie tijdens Kerstmis en Pasen. Deze geurige koekjes, gemaakt van honing, specerijen en meel, worden vaak versierd met kleurrijke glazuur en suikerdecoraties. De bereiding is een familie-ritueel geworden, waarbij dierbaren samenkomen om verschillende vormen en motieven te maken. Pijnappels verwennen niet alleen de smaakpapillen, maar verrijken ook de feestelijke sfeer. De geur van gebakken pijnappels wordt een onmiskenbaar onderdeel van de winterfeesten.