Biscuitdeeg
Sponscakebeslag wordt gebruikt voor taarten en rollen en de bereiding is niet moeilijk. Voor sponscakebeslag hoeft u alleen de basisprocedure en de hoeveelheid ingrediënten in het recept te volgen. Meestal heeft u alleen eieren, bloem en suiker nodig. Sponscakebeslag kan echter worden verbeterd met een paar kleine trucjes.
Sponscakebeslag moet luchtig zijn, daarom voegt u voor het afmaken een paar druppels gesmolten vet toe. Voor meer luchtigheid en lichtheid verdient sponscakebeslag een paar gaatjes, die u maakt door een paar prikkers erin te steken. Hierdoor kan overtollige warmte ontsnappen. Laat de prikkers tijdens het bakken erin zitten en haal ze er eenvoudig uit zodra u het uit de oven haalt. Sponscakebeslag moet luchtig zijn. De truc is dat u alleen de bodem van de bakplaat invet, niet de randen. En tot slot heeft sponscakebeslag uw geduld nodig, dus open de ovenklep in geen geval te vroeg. Sponscakebeslag zal namelijk 'vallen', waardoor de magie verloren gaat. De beproefde recept voor sponscakebeslag vindt u hier.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
120 g patentbloem
120 g poedersuiker
6 eieren
Kookinstructies
De eieren moeten op kamertemperatuur zijn, dus haal ze voldoende van tevoren uit de koelkast. Breek ze daarna open en scheid de dooiers van het eiwit. Klop de dooiers met drie eetlepels suiker, en klop het eiwit stijf, waaraan je voorzichtig de resterende suiker toevoegt. Meng een derde van het eiwitschuim door het dooier- en suiker mengsel, en voeg vervolgens voorzichtig de bloem en ten slotte het achtergebleven eiwitschuim toe.
Om te voorkomen dat het biscuitdeeg zijn volume verliest, bak het meteen nadat het klaar is. Vet de bakvorm in met vet (alleen de bodem) en bestuif met bloem. Bak het biscuitdeeg in een voorverwarmde oven op 170 graden tot het begint los te komen van de randen van de bakvorm of als het niet aan een ingestoken satéprikker blijft plakken.
Wat u nog niet wist over dit recept Biscuitdeeg
Beschuitdeeg is een populaire basisstof die wordt gebruikt bij het bakken. De lichte en luchtige textuur wordt bereikt door eieren te kloppen, die de belangrijkste ingrediënten van het recept vormen. Traditioneel wordt het bereid met bloem, suiker en eieren; sommigen voegen ook bakpoeder toe voor meer volume. Beschuit wordt vaak gebruikt als basis voor taarten, rolletjes of verschillende desserts. Vanwege de fijne smaak kan het worden gecombineerd met een breed scala aan vullingen en glazuren. Gebakken beschuit is licht en bros, wat het een ideale aanvulling maakt op romige vullingen.