Leverworstsaus op spek

Leverworstsaus op spek
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Fijn gesneden spek laten verhitten in een pan. Voeg de fijngehakte ui, karwijzaad toe en bak het aan. Voeg dan de in blokjes gesneden lever toe, laat het lichtjes bakker, giet er een deel van de bouillon bij en peper het. Bedekt laten stoven tot het zacht is.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 l runderbouillon of bouillon
200 g hele Engelse spek
500 g varkenslever
1 ks grote ui
naar smaak gemalen komijn
peper of peperkruiden
zout
naar behoefte tarwemeel

Kookinstructies

Wanneer de lever zacht is, voegen we de rest van de bouillon toe, na een tijdje koken halen we de lever eruit. De helft wordt gepureerd en toegevoegd aan de gezeefde saus. Hier kunnen we ofwel Podravka toevoegen of zout. We beginnen te koken en mengen bloem met water voor de binding. We roeren op laag vuur gedurende ongeveer 10 minuten.

Als laatste voegen we de rest van de lever toe en laten we het een tijdje in de saus opwarmen.

Lever saus serveren we met rijst.

Wat u nog niet wist over dit recept Leverworstsaus op spek

Leverworstsaus op spek is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat de rijke smaak van lever en spek combineert. Deze saus wordt vaak bereid als bijgerecht bij pasta of knoedels, wat een perfecte harmonie van smaken creëert. Het spek geeft de saus een onmiskenbare punch en textuur, terwijl de lever zachtheid en voedingswaarde biedt. Het is een populair gerecht dat in veel huishoudens erkenning geniet, vooral tijdens de koudere maanden, wanneer het verwarmt en plezierig is. Serveer het met vers brood of aardappelen voor een perfectere ervaring.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.3/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Sauzen
Štítky: Tsjechische keuken, saus

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Leverworstsaus op spek.

Reactie toevoegen