Gebakken kaas in het heteluchtfriteuse

Gebakken kaas in het heteluchtfriteuse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Porties: 2

Recept voor gefrituurde kaas in een heteluchtfriteuse wordt door sommigen van ons Tsjechen beschouwd als een nationaal gerecht. Eenvoudig gezegd is gefrituurde kaas blijkbaar traditioneler dan bijvoorbeeld varkensvlees met knoedels en zuurkool. We weten het niet, willen niet oordelen, maar het is een feit dat gefrituurde kaas in een heteluchtfriteuse tot de gezondere varianten van deze lekkernij behoort. Bovendien heeft gefrituurde kaas in een heteluchtfriteuse nog een groot voordeel. Je kunt meer kaas tegelijk maken dan in een pan, zodat iedereen een vers stukje gefrituurde kaas krijgt, dat nog aan het smelten is. En dat is erg, erg belangrijk.

Voor het recept voor gefrituurde kaas in een heteluchtfriteuse kun je beter een vettere kaas gebruiken, minimaal 45%. Als je worstelt met een onwillige kaas die graag uit de paneerlaag ontsnapt, bedek hem dan nogmaals met ei en paneermeel. Een andere truc die helpt bij lekkende gefrituurde kaas, is om de gepaneerde kaas even in de vriezer te laten rusten.
Ga ervoor! Recept voor gefrituurde kaas in een heteluchtfriteuse komt zo onvoorspelbaar van pas, zoals hunkeringen naar IETS plotseling opkomen. Eet smakelijk!

Ingrediënten en wat u nodig heeft

2 plakken kaas
1 ei
bloem (fijn)
paneermeel
een beetje olie

Kookinstructies

Neem een plak kaas van ongeveer 1 cm dik. Omhul deze in een klassieke paneer. Je kunt ook verkruimelde cornflakes of maïsmeel gebruiken om te paneren.

Als je kiest voor gebakken kaas in de pan, verhit dan de olie goed totdat er bubbels in ontstaan. Gebakken kaas in de heteluchtfriteuse is na ongeveer 5 minuten klaar. Stel de friteuse in volgens het type en de fabrikant. Voor het bakken in de friteuse kun je naast koolzaad- of zonnebloemolie ook bijvoorbeeld kokosolie of zelfs olijfolie gebruiken. Dit komt omdat de friteuse een lagere temperatuur nodig heeft voor het frituren, en daarom zijn oliën met een lager rookpunt voldoende.

Serveer de gebakken kaas uit de heteluchtfriteuse met gekookte aardappelen, frietjes of in een broodje.

Wat u nog niet wist over dit recept Gebakken kaas in het heteluchtfriteuse

Gefrituurde kaas bereid in een heteluchtfriteuse is een moderne en gezondere alternatief voor traditionele gefrituurde kaas. Het gebruik van de heteluchtfriteuse minimaliseert de hoeveelheid gebruikte olie, wat leidt tot een minder calorisch gerecht. Dit apparaat maakt het mogelijk om een perfect krokant korstje te creëren dat de gesmolten kaas van binnenomhult, zonder dat de smaak verloren gaat. De bereiding is zeer gemakkelijk: de ingepakte kaasblokjes in de friteuse plaatsen en goudbruin bakken. Het resultaat is een heerlijk gerecht, ideaal als voorgerecht, hoofdgerecht of snelle snack. Serveer met tartaarsaus of een zelfgemaakte dip.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.4/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Hoofdgerecht, Vegetarisch
Štítky: Tsjechische keuken, voorgerecht, babyvoeding, hoofdgerecht, Andere keukens, kaas, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Gebakken kaas in het heteluchtfriteuse.

Reactie toevoegen