Spinaziesoep met room

We halen de bevroren spinazie en laten het ontdooien.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
750 ml water
1 stuk ui
4 stuks hardgekookte eieren
gemalen peper
2 eetlepels boter
1 pakje diepvries spinazie
1 blokje bouillon
200 ml room
zout
3 eetlepels bloem
ter garnering bieslook
Kookinstructies
Wepeen de uien en snijden ze fijn. Doe boter in een pan, verhit het en bak de ui erin. Voeg geleidelijk de bloem toe en roer het door; als de bloem ook is gebakken, gieten we water erbij. Breng aan de kook, voeg de bouillonblokjes toe en roer ook de spinazie erdoor. Zout, peper naar smaak en kook ongeveer 15 minuten. Voeg de room toe, roer door en laat nog een paar minuten koken.
Voeg de in stukjes gesneden, hardgekookte eieren toe aan de soep en serveer met bieslook eroverheen.
Wat u nog niet wist over dit recept Spinaziesoep met room
Spinaziesoep met room is een heerlijke en voedzame schotel die niet alleen door groentenliefhebbers gewaardeerd zal worden. Deze soep is bereid met verse spinazie, die het gerecht een rijke kleur en smaak geeft. De romige textuur, dankzij de toegevoegde room, zorgt voor zachtheid en gladheid. De soep wordt doorgaans op smaak gebracht met ui en knoflook, die diepte aan de smaken geven. Idealiter wordt deze warm geserveerd met croutons of brood. Het is een geweldige keuze voor een gezonde en snelle maaltijd, vol met vitamines en mineralen.