Oudtsjechse pannenkoeken
Eerst maken we een deegstarter van een theelepel bloem, gist, suiker en de helft van een kopje lauwe melk.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
ter decoratie harde kwark
voor het bestrijken jam
naar behoefte bakolie
deeg 500 ml melk
2 stuks eieren
300 g half fijne bloem
snufje zout
20 g gist
1 eetlepel boter
1 eetlepel suiker
Kookinstructies
De rest van de melk mengen we dan met de eieren en de bloem als verdikkingsmiddel. We voegen gesmolten boter en een snufje zout toe. Zo mengen we dit met het zuurdesem en kloppen we een dun beslag dat we ongeveer 40 minuten op een warme plek laten rijzen.
Het gerezen beslag scheppen we met een opscheplepel in een voorverwarmde pannenkoekenpan (als je die niet hebt, dan een koekenpan), die in elk vakje een kleine lepel olie heeft. We bakken de pannenkoeken aan beide zijden tot ze lichtbruin zijn.
Na het uitnemen bestrijken we ze met jam of pruimenbeleg en strooien we er geraspte kwark over.
Wat u nog niet wist over dit recept Oudtsjechse pannenkoeken
Oude Tsjechische pannenkoeken zijn een traditionele Tsjechische lekkernij die al eeuwenlang populair is. Deze luchtige pannenkoeken worden bereid met eenvoudig beslag, meestal van meel, melk, eieren en gist. Na het bakken worden ze warm geserveerd, vaak bestrooid met suiker en geserveerd met fruit, jam of zure room. Pannenkoeken zijn vooral populair als ontbijt of als dessert. Hun heerlijke smaak en geur brengen altijd een traditionele Tsjechische sfeer aan tafel.