Verse broodjes
In een kom maken we van een beetje bloem, water, suiker en gist een desem, en laten dit rijzen. Daarna mengen we dit met de resterende bloem, suiker, zout, mayonaise en melk. We zetten het ergens warm en bij voorkeur ook vochtig opzij om ongeveer 30 minuten te laten rijzen.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
voor het bestrijken 1 stuk ei
naar smaak 2 eetlepels komijn
deeg 1/2 blokje gist
250 ml melk
500 g bloem
100 g mayonaise
1 theelepel poedersuiker
1 theelepel zout
Kookinstructies
Van het gerezen deeg nemen we stukjes deeg, waarvan er ongeveer 15 zullen zijn. Van elk rollen we een plak uit, snijden een driehoek uit, die we vervolgens oprollen tot een croissantvorm. We bereiden een bakplaat voor met bakpapier en leggen de croissants daarop. We laten ze nog even rijzen, daarna bestrijken we ze met water of losgeklopt ei. Strooi er grove zout, komijn of maanzaad over.
We plaatsen ze in een voorverwarmde oven op 200 °C en bakken ze gedurende ongeveer 15 minuten.
Wat u nog niet wist over dit recept Verse broodjes
Verse broodjes zijn een essentieel onderdeel van elk Tsjechisch ontbijt. Hun zachte en luchtige structuur samen met de krokante korst maken broodjes tot een populaire lekkernij. Je kunt ze serveren met boter, kaas of ham, maar ze zijn ook heerlijk op zichzelf. De geur van versgebakken broodjes verspreidt zich door de bakkerijen en trekt niet alleen de lokale bevolking aan, maar ook voorbijgangers. Ze zijn een symbool van huiselijke gezelligheid en de traditie van het Tsjechische bakken. Er is niets beter dan een warm broodje dat je geniet met een kopje koffie of thee.