Kerstaardappelsalade

Kerstaardappelsalade
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Ingrediënten en wat u nodig heeft

2 stuks ui
1/2 bekertje yoghurt
4 stuks peterselie
1 bekertje mayonaise
1 blikje gesteriliseerde erwten
4 stuks wortel
1 stuk selderij
5 stuks gesteriliseerde augurken
3 stuks ei
2 kg salade aardappelen
pekels zout
3 korrels hele piment
1 eetlepel azijn
1 stuk laurierblad
5 korrels hele zwarte peper
1 theelepel kristalsuiker
naar smaak mosterd
gemalen zwarte peper

Kookinstructies

We beginnen met het koken van de aardappelen in de schil de dag ervoor.

Het is het beste om de salade 's ochtends te maken, zodat deze klaar is voor het avondeten.

Kook de eieren hard, pel ze en laat ze afkoelen. Maak de groenten schoon en kook ze samen met laurierblad, piment, hele peperkorrels, azijn, een snufje zout en suiker. Wanneer de groenten gaar zijn en zacht, haal ze eruit en laat ze afkoelen.

Pel de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes of gebruik een rasp. Snijd de augurken, ui en de afgekoelde groenten fijn.

Doe alles in een grote kom, voeg er erwten, mayonaise, mosterd, olie, zout, gemalen peper en eventueel een beetje witte yoghurt aan toe, en meng het liefst met de hand. Voeg als laatste de eieren met een beetje van de vloeistof waarin we de groenten hebben gekookt toe. Meng het nog een keer en zet het in de koeling.

Wat u nog niet wist over dit recept Kerstaardappelsalade

Kerstaardappelsalade is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat niet mag ontbreken op de kersttafel. De belangrijkste ingrediënten zijn gekookte aardappelen, wortelen, erwtjes en ingelegde augurken. De salade wordt vaak verrijkt met mayonaise en eieren, waardoor het een romige structuur en rijke smaak krijgt. Elke familie heeft zijn eigen stem en variatie, die uniekheid toevoegt. Deze salade wordt meestal geserveerd als bijgerecht bij gefrituurde karper, en de bereiding is verbonden met kersttradities.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.2/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Bijgerecht, Salade, Kerstgerecht, Vegetarisch
Štítky: Tsjechische keuken, snoep, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Kerstaardappelsalade.

Reactie toevoegen