Roomchampignonensaus

Roomchampignonensaus
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Volgens het seizoen gebruiken we bij voorkeur verse, eventueel gedroogde paddenstoelen of ingelegde champignons.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

150 g champignons (verse paddenstoelen)
1 st ui
2 - 3 theelepels boter
100 g English bacon
250 ml room
2 st roomkaas
naar smaak gemalen zwarte peper
basilicum
zout

Kookinstructies

Snijd de spek in blokjes. Pel en snijd de ui fijn. Verhit olie in de pan en bak de ui daarin. Voeg de spek toe en bak samen. Voeg vervolgens de champignons toe, bak een moment en giet dan room erbij en doe de smeltkaas erin. Wanneer de kaas gesmolten is, voegen we zout, peper, komijn en basilicum toe naar smaak.

De saus is heerlijk met pasta, maar ook met andere bijgerechten.

Wat u nog niet wist over dit recept Roomchampignonensaus

Roomchampignon-saus is een uitzonderlijk zachte en smakelijke schotel, die perfect past bij vlees, pasta of dumplings. De belangrijkste ingrediënten zijn verse champignons, room en specerijen, die samen een heerlijke saus met een rijke smaak creëren. De bereiding is eenvoudig en snel, waardoor het de ideale keuze is voor een gewone dag, maar ook voor feestelijke lunches. Dit gerecht zal het hart van iedere fijnproever veroveren en zal uw menu zeker verrijken.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Sauzen, Roomsauzen
Štítky: Tsjechische keuken, saus

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Roomchampignonensaus.

Reactie toevoegen