Sneeuwpijnigingen
We bereiden het eiwit voor, dat we stijf kloppen. Daarvoor voegen we geleidelijk suiker toe.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
deeg 300 g poedersuiker
4 stuks eiwit
chocolade
Kookinstructies
We zetten de oven op 120°C en vetten een bakplaat in, waarna we met een spuitzak met een grotere opening onze schuimpjes vormen: de vormen kunnen we natuurlijk ook anders maken naar eigen inzicht.
We plaatsen ze in de oven, waar we ze ongeveer 15 minuten bakken en om ervoor te zorgen dat ze wit blijven, verlagen we de temperatuur naar 50°C en laten we ze nog 10-15 minuten staan.
De schuimpjes kunnen chocoladeachtig worden gemaakt door ze in gesmolten chocolade te dopen. Daarna laat je ze afkoelen en zijn ze klaar.
Wat u nog niet wist over dit recept Sneeuwpijnigingen
Sneewitjes zijn een populair dessert gemaakt van eiwitten en suiker, dat knapperig wordt gebakken. Hun delicate, luchtige textuur en lichte zoetheid geven ze een unieke charme. Sneewitjes kunnen alleen worden geserveerd, of worden gebruikt als decoratie op taarten en andere zoete gerechten. Vanwege hun eenvoudige bereiding en de mogelijkheid tot verschillende variaties, bijvoorbeeld met de toevoeging van cacao of voedingskleurstoffen, zijn sneewitjes een populaire traktatie geworden, niet alleen in de Tsjechische keuken, maar over de hele wereld. Iedereen zal ze leuk vinden!