Pannenkoeken van gistdeeg
In een grotere pan giet je de melk, die je kort verwarmt, zodat je er dan wat in een kopje kunt scheppen. Daar voeg je het gist en een beetje suiker aan de melk toe en maak je een desem.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
op strijken jam
naar behoefte fruit
slagroom
bakvet
kwark
deeg 1 l melk
2 stuks eieren
700 g halfgriesmeel
1/2 blok gist
1 g zout
2 eetlepels boter
2 eetlepels suiker
Kookinstructies
Aan de melk in de pan voegen we ei, boter, suiker en een snufje zout toe. Alles kloppen we met een garde. Vervolgens mengen we geleidelijk de bloem erdoor, daarna de gist en kloppen we het met de garde door. Dit doen we totdat het deeg glad is. Het zo gemengde deeg bedekken we met een doek en laten we rijzen op een warme plek, totdat het deeg verdubbeld is.
We vetten de pan in met een stukje vet en bakken de pannenkoeken één voor één.
De gebakken pannenkoeken smeren we in met jam. We kunnen ze versieren met slagroom en stukjes fruit.
Wat u nog niet wist over dit recept Pannenkoeken van gistdeeg
Pannenkoeken van gistdeeg zijn een populair gerecht in de Tsjechische en Slowaakse keuken. Deze lekkernij wordt gemaakt van licht gistdeeg dat wordt laten rijzen om luchtig en zacht te zijn. Pannenkoeken worden meestal in de pan gebakken tot ze goudbruin zijn en worden geserveerd met verschillende bijgerechten, zoals jam, kwark of vers fruit. Ze zijn een geweldige keuze als ontbijt of als dessert en zullen zowel volwassenen als kinderen blij maken. De bereiding is eenvoudig en snel, wat ze tot een favoriet gerecht in veel huishoudens maakt.