Pannenkoeken van gistdeeg

Pannenkoeken van gistdeeg
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

In een grotere pan giet je de melk, die je kort verwarmt, zodat je er dan wat in een kopje kunt scheppen. Daar voeg je het gist en een beetje suiker aan de melk toe en maak je een desem.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

op strijken jam
naar behoefte fruit
slagroom
bakvet
kwark
deeg 1 l melk
2 stuks eieren
700 g halfgriesmeel
1/2 blok gist
1 g zout
2 eetlepels boter
2 eetlepels suiker

Kookinstructies

Aan de melk in de pan voegen we ei, boter, suiker en een snufje zout toe. Alles kloppen we met een garde. Vervolgens mengen we geleidelijk de bloem erdoor, daarna de gist en kloppen we het met de garde door. Dit doen we totdat het deeg glad is. Het zo gemengde deeg bedekken we met een doek en laten we rijzen op een warme plek, totdat het deeg verdubbeld is.

We vetten de pan in met een stukje vet en bakken de pannenkoeken één voor één.

De gebakken pannenkoeken smeren we in met jam. We kunnen ze versieren met slagroom en stukjes fruit.

Wat u nog niet wist over dit recept Pannenkoeken van gistdeeg

Pannenkoeken van gistdeeg zijn een populair gerecht in de Tsjechische en Slowaakse keuken. Deze lekkernij wordt gemaakt van licht gistdeeg dat wordt laten rijzen om luchtig en zacht te zijn. Pannenkoeken worden meestal in de pan gebakken tot ze goudbruin zijn en worden geserveerd met verschillende bijgerechten, zoals jam, kwark of vers fruit. Ze zijn een geweldige keuze als ontbijt of als dessert en zullen zowel volwassenen als kinderen blij maken. De bereiding is eenvoudig en snel, wat ze tot een favoriet gerecht in veel huishoudens maakt.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.1/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Smaken, Desserts, Goodies, Pannenkoeken, Voor kinderen
Štítky: Tsjechische keuken, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Pannenkoeken van gistdeeg.

Reactie toevoegen