Breekbare gevulde schijfjes
Een andere in de reeks kerstkoekjes.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
ter decoration chocoladeglazuur
marsepein of amandelen
vulling 100 g poedersuiker
4 eetlepels cacao
100 g boter
deeg 160 g vet
80 g poedersuiker
160 g tarwebloem
80 g noten
Kookinstructies
Voor het deeg mengen we bloem met boter, gemalen noten en suiker. Na het kneden rollen we het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een plak van ongeveer 3 mm. Hieruit steken we rondjes, die we op een ingevette bakplaat leggen. We bakken ze in de oven op 150°C totdat ze rozenkleurig worden. Na het bakken laten we ze afkoelen.
We bereiden de vulling voor door alle ingrediënten te mengen en vullen deze telkens tussen 2 rondjes. Deze dopen we vervolgens in chocolade en versieren bijvoorbeeld met een amandel.
De rondjes laten we opstijven.
Wat u nog niet wist over dit recept Breekbare gevulde schijfjes
Heerlijke gevulde ronde koekjes zijn een smakelijk en populair gerecht. Deze delicate hartige gerechten worden gemaakt van fijn deeg dat gevuld is met verschillende vullingen, zoals kazen, vleeswaren of groenten. Na het bakken krijgen ze een gouden krokante korst die prachtig contrasteert met de zachte vulling binnenin. Ideaal als voorgerecht, op een feestje of als snack tijdens familiemaaltijden. Heerlijke gevulde ronde koekjes zullen iedereen blij maken die van goed en eerlijk eten houdt.