Luchtige rijstpudding
We koken rijst. Als het klaar is, laten we het uitlekken en gieten we er kokende room overheen. We mengen dit, dekken het af en laten het 10 minuten rusten. Vervolgens nemen we de eieren en scheiden we de dooiers van het eiwit. We kloppen de dooiers met gesmolten boter, suiker en citroenrasp. Dit mengen we met de rijst.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
inhoud 1 compote fruit (perziken, abrikozen)
deeg 5 eetlepels poedersuiker
1 st slagroom
2 pakken rijst
1 pakje vanillesuiker
100 g boter
Kookinstructies
Klopspier van eiwitten op en meng het door de rijst.
Smeer onze ovenschotel of kom in en giet er 2/3 van het rijstmengsel in. Leg daarbovenop het fruit, giet er een beetje sap over en schenk de rest van het mengsel eroverheen. Plaats het in een voorverwarmde oven op 180°C en bak gedurende ongeveer 30 minuten.
De gemaakte pudding kan onmiddellijk worden geserveerd.
Wat u nog niet wist over dit recept Luchtige rijstpudding
Een luchtige rijstpudding is een heerlijk dessert dat zowel volwassenen als kinderen zal bekoren. De belangrijkste ingrediënten zijn gekookte rijst, melk, eieren en suiker, die samen een fijne en luchtige textuur creëren. De pudding is vaak verrijkt met rozijnen of gedroogd fruit, wat een zoete smaak en aangename aroma's toevoegt. Het wordt warm of koud geserveerd, vaak met fruit of slagroom. Dit dessert wint aan populariteit vanwege zijn eenvoud en uitstekende smaak, ideaal als zoete afsluiter na de maaltijd of als tussendoortje gedurende de dag.