Abrikozen-taart
We beginnen met het mengen van de bloem, bakpoeder en poedersuiker. Dit mengen we dan met het ei en de slagroom.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
deeg 1/2 kg harde bloem
1/4 l slagroom
1 pakket bakpoeder
1/4 l suiker
3 stuks eieren
1 bord gehalveerde abrikozen
kruimel 100 g grove bloem
60 g poedersuiker
60 g boter
naar behoefte amandelschaafsel
geraspte kokos om te bestrooien
vet om in te vetten
Kookinstructies
We maken de kruimeldeeg door suiker, bloem en gesmolten boter te mengen. Meng het goed met de handen.
Vet een diepe bakplaat in met vet en strooi er geraspte kokos over. Giet het beslag erin en leg de gehalveerde ontpitte abrikozen erop. Strooi de kruimels eroverheen en voeg nog amandelen bovenop toe.
Plaats het in de oven op 180°C en bak het ongeveer 30 minuten.
Wat u nog niet wist over dit recept Abrikozen-taart
Perziktaart is een heerlijke dessert die zich onderscheidt door sappige perziken ingebed in een krokant deeg. Deze lekkernij is vooral populair in de zomermaanden, wanneer perziken vers en zoet zijn. De taart kan gemaakt worden met verschillende soorten deeg, zoals bijvoorbeeld gistdeeg of kruimeldeeg, en wordt vaak aangevuld met een suikercrust of amandelschaafsel. Het is ideaal om het te serveren met een bolletje ijs of slagroom. Perziktaart is een geweldige manier om seizoensgebonden fruit te gebruiken en te genieten van de combinatie van zoete en zure smaken.