Traditionele Tsjechische bukovky
In een kom met bloem maken we een kuiltje waarin we een deegstarter voorbereiden van suiker, verkruimeld gist en warm melk. Wanneer onze deegstarter is gerezen, voegen we de dooiers, gesmolten boter, suiker, zout en citroenschil toe. Daarvan kneden we een deeg, zodat het niet meer aan de kom plakt, en laten we het op een warme plaats rijzen.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
opwarming olie
vulling melk
suiker
1 st kwark
deeg 2 st eidooiers
1 pak vanillesuiker
120 g boter
500 g halfgranen meel
1/4 l melk
1 snufje zout
citroenschil
80 g suiker
30 g gist
Kookinstructies
Terwijl het deeg rijst, bereiden we de vulling naar smaak, in dit geval kwark met suiker en een beetje melk, die we samen mengen.
We vormen de broodjes uit stukjes deeg die we vullen met de vulling en aan één kant samenknijpen. Zo leggen we ze dicht naast elkaar in een licht ingevette ovenschaal, zodat de broodjes niet te vet worden. Wanneer de schaal vol is, bestrijken we de broodjes met gesmolten boter en plaatsen ze in een voorverwarmde oven op 180°C en bakken ze 25-30 minuten, tot ze goudbruin zijn.
Wanneer de broodjes klaar zijn, strooien we poedersuiker eroverheen.
Wat u nog niet wist over dit recept Traditionele Tsjechische bukovky
Traditionele Tsjechische buchty zijn een populaire traktatie die de harten van veel mensen heeft veroveren. Deze zachte en luchtige zoete deegwaren worden vaak gevuld met verschillende vullingen, zoals maanzaad, pruimenjam, kwark of appels. Buchty worden in de oven gebakken en worden vaak bestrooid met poedersuiker nadat ze zijn afgekoeld. Ze zijn een ideaal dessert bij de afternoon tea of als zoete snack. Het maken van buchty is verbonden met traditie en familierecepten die van generatie op generatie worden doorgegeven.