Pittige mix voor toastjes
De gepelde ui snijden we fijn. De schoongemaakte champignons snijden we in plakken en de schoongemaakte paprikas snijden we in kleine reepjes.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 - 3 stuks paprika
250 g gemalen varkensvlees
100 g champignons
1/4 theelepel gemalen hete paprika
1/2 theelepel gemalen zoete paprika
1 stuk ui
1 eetlepel bakolie
ter garnering verse cress of basilicum
1 handvol geraspte blauwaderkaas of edam
naar smaak tabasco
zout
gemalen zwarte peper
Kookinstructies
Uien in de pan fruiten tot ze glazig zijn. Voeg dan champignons en paprika's toe en laat even stoven. Voeg vervolgens het gemarineerde vlees toe, waar we zowel zoete als pittige paprika aan toevoegen, peper en zout naar smaak, en besprenkelen met tabasco terwijl we constant roeren. Laat dit 20-30 minuten sudderen.
Serveer de mengeling op toast, het liefst met een teentje knoflook eroverheen gewreven. Bestrooi met geraspte Edammer of blauwschimmelkaas.
We kunnen het garneren met een groen kruid zoals cress of basilicum.
Wat u nog niet wist over dit recept Pittige mix voor toastjes
Pittige mix voor toast is een uitstekende manier om je ontbijt of snack aangenamer te maken. Deze mix combineert fijn gemalen specerijen, verse groenten en bijvoorbeeld gerookt vlees, wat een onvergetelijke smaakcombinatie creëert. Toast belegd met deze pittige mix is niet alleen smakelijk, maar ook erg gemakkelijk te bereiden. Je hoeft het alleen maar te roosteren, met de mix in te smeren en met kruiden te bestrooien. Deze delicatesse zal snel je hart en smaakpapillen veroveren, en is ideaal voor een samenzijn met vrienden of familie.