Pittige mix voor toastjes

Pittige mix voor toastjes
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

De gepelde ui snijden we fijn. De schoongemaakte champignons snijden we in plakken en de schoongemaakte paprikas snijden we in kleine reepjes.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

2 - 3 stuks paprika
250 g gemalen varkensvlees
100 g champignons
1/4 theelepel gemalen hete paprika
1/2 theelepel gemalen zoete paprika
1 stuk ui
1 eetlepel bakolie
ter garnering verse cress of basilicum
1 handvol geraspte blauwaderkaas of edam
naar smaak tabasco
zout
gemalen zwarte peper

Kookinstructies

Uien in de pan fruiten tot ze glazig zijn. Voeg dan champignons en paprika's toe en laat even stoven. Voeg vervolgens het gemarineerde vlees toe, waar we zowel zoete als pittige paprika aan toevoegen, peper en zout naar smaak, en besprenkelen met tabasco terwijl we constant roeren. Laat dit 20-30 minuten sudderen.

Serveer de mengeling op toast, het liefst met een teentje knoflook eroverheen gewreven. Bestrooi met geraspte Edammer of blauwschimmelkaas.

We kunnen het garneren met een groen kruid zoals cress of basilicum.

Wat u nog niet wist over dit recept Pittige mix voor toastjes

Pittige mix voor toast is een uitstekende manier om je ontbijt of snack aangenamer te maken. Deze mix combineert fijn gemalen specerijen, verse groenten en bijvoorbeeld gerookt vlees, wat een onvergetelijke smaakcombinatie creëert. Toast belegd met deze pittige mix is niet alleen smakelijk, maar ook erg gemakkelijk te bereiden. Je hoeft het alleen maar te roosteren, met de mix in te smeren en met kruiden te bestrooien. Deze delicatesse zal snel je hart en smaakpapillen veroveren, en is ideaal voor een samenzijn met vrienden of familie.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.3/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Smaken, Goodies, Voorgerecht, Varkensvlees
Štítky: Tsjechische keuken, voorgerecht

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Pittige mix voor toastjes.

Reactie toevoegen