Omhulde broden
Gepaneerd brood een beetje anders.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 - 3 plakjes brood
4 stuks eieren
10 dkg ham
10 dkg gele kaas
4 eetlepels paneermeel
olie om te bakken
zout
Kookinstructies
In een kom kloppen we de eieren met de breadcrumb. We snijden de ham en kaas in kleine stukjes en mengen ze door de eieren met de breadcrumb. We zout naar smaak.
In de pan met hete olie leggen we het brood, waarop we een deel van het eiermengsel smeren. Wanneer we het brood aan de ene kant goudbruin hebben gebakken, draaien we het om en bakken we de andere kant.
Na het bakken leggen we het op papieren servetten om overtollige olie kwijt te raken en we kunnen het direct serveren, eventueel aangevuld met ketchup of wat groenten.
Wat u nog niet wist over dit recept Omhulde broden
Gepaneerd brood, ook bekend als broodsnitsels, is een populair gerecht in veel Tsjechische huishoudens. De bereiding bestaat uit het paneren van sneden brood in een driedubbele beslag, meestal bestaande uit bloem, ei en paneermeel. Deze stukken worden vervolgens in de pan gebakken tot ze een gouden kleur en een knapperige textuur krijgen. Gepaneerd brood kan geserveerd worden als hoofdgerecht, vaak met aardappelsalade, of als een aparte snack voor feesten en picknicks. Ze zijn smakelijk, knapperig en heerlijk voor elke liefhebber van de klassieke Tsjechische keuken.