Langos met zure room

Zeer eenvoudige bereiding van langos.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
3 dkg gist
1/4 l melk
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel suiker
1/2 kg bloem
1 stuks ei
200 ml zure room
ter versiering 1/4 kg harde kaas
om te bestrijken 2 eetlepels boter
5 teentjes knoflook
5 eetlepels ketchup
Kookinstructies
Voeg bloem, gist, melk, zout, suiker, eieren en zure room in de kom toe.
Kneed het deeg goed, bedek het en laat het een half uur rijzen in de koelkast (het deeg kan daar ook enkele dagen blijven).
Van dit gerezen deeg maken we pannenkoeken die we vervolgens in de pan bakken.
Bestrijk de langos met eerder geperste knoflook in gesmolten boter. Bestrooi het daarna met geraspte kaas en voeg ketchup toe. Alles naar smaak.
Wat u nog niet wist over dit recept Langos met zure room
Langozen met zure room is een populair gerecht dat vaak voorkomt op markten en festivals. Dit traditionele gefrituurde brood heeft een krokante korst en een zachte binnenkant, wat het een heerlijke traktatie maakt. Het wordt geserveerd met een rijke laag zure room, die het gerecht een verfijnde smaak en romige textuur geeft. Langozen kunnen ook worden aangevuld met knoflook, kaas of verschillende sauzen naar smaak. Dit gerecht is populair niet alleen in Tsjechië, maar ook in Slowakije en andere Europese landen.