Pittige gevulde eieren

Pittige gevulde eieren
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Kook alle eieren hard, pel ze en snijd er vier in de lengte door en haal de eidooiers eruit, die gebruiken we later voor de vulling. Van de overige eieren snijden we alleen de puntjes af.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

bieslook
pittige mosterd
gemalen zwarte peper
10 dkg harde kaas
6 ks eieren
5 dkg raap-pasta
2 ks tomaat
zout
gemalen pittige paprika
ter garnering tartaarsaus
verse peterselie

Kookinstructies

Voor de vulling mengen we in een kom mierikswortelboter, geraspte kaas en vers gehakte bieslook. Daarnaast voegen we mosterd, hete paprika, zout en peper toe. We kloppen alles goed door elkaar. Als laatste voegen we de uitgepelde eidooiers toe. Nadat we goed gemengd hebben, plaatsen we het een uur in de koelkast.

Intussen nemen we de tomaten en lepelen we hun binnenkant eruit. We nemen de eieren met afgesneden puntjes, zetten ze rechtop, doen de vulling op de punt en dekken ze af met een tomaat. We kunnen ze daarna met wat mayonaise stippen, ze lijken op rode vliegenzwammen.

Het uitgeholde ei vullen we daarna met de vulling en versieren we met peterselie.

Tot we serveren, bewaren we alles op een koele plaats.

Wat u nog niet wist over dit recept Pittige gevulde eieren

Gevulde eieren met een pittige vulling zijn een heerlijke en pittige traktatie die alle liefhebbers van scherpe smaken zal verwennen. Dit gerecht wordt bereid door eieren te koken, die vervolgens worden gepeld en gevuld met een mengsel van eidooiers, mayonaise en verschillende kruiden, vaak met toevoeging van hete pepers of chili. Het resultaat is niet alleen een indrukwekkend voorgerecht, maar ook een geweldige keuze voor feesten en partijen. Gevulde eieren kunnen worden versierd met verse peterselie of stukjes paprika om de uitstraling en smaak te verbeteren. Ze passen uitstekend bij wijn of als onderdeel van een koud buffet.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.2/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Smaken, Voorgerecht, Vegetarisch
Štítky: Tsjechische keuken, voorgerecht, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Pittige gevulde eieren.

Reactie toevoegen