Linzen met worst en ei
We zullen de linzen afspoelen in koud water en ze daarin laten koken tot ze zacht zijn.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 kg linzen
2 eetlepels varkensvet
2 stuks ui
1 blok groentebouillon
4 - 5 teentjes knoflook
naar smaak azijn
zout
gemalen zwarte peper
naar behoefte bloem
bijgerecht 6 stuks ingemaakte komkommers
200 g vleeswaren
4 stuks hardgekookte eieren
Kookinstructies
Fijngehakte ui fruiten we in het vet tot het goudbruin is. Strooi er een beetje bloem over en roer om. Zo voegen we het toe aan de bijna gekookte linzen. Kook nog ongeveer 10 minuten.
Daarna mengen we de geperste knoflook, de in water opgeloste bouillon, azijn, en we voegen zout en peper toe. Laat nog even koken.
Serveer met gebakken worstjes in ui, een spiegelei en een komkommer.
Wat u nog niet wist over dit recept Linzen met worst en ei
Linzen met worst en ei is een populair Tsjechisch gerecht dat voedzame linzen combineert met heerlijke worst en een zachtgekookt ei. Dit gerecht is niet alleen smakelijk, maar ook zeer voedzaam, omdat linzen rijk zijn aan eiwitten en vezels. De worst voegt een sterke smaak toe en het hardgekookte ei completeert de algehele indruk van het gerecht. Het wordt vaak geserveerd met augurken of vers brood, wat de heerlijkheid ervan nog verder versterkt. Het is een geweldige keuze voor een snelle en vullende lunch of diner.