Linzen met worst en ei

Linzen met worst en ei
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

We zullen de linzen afspoelen in koud water en ze daarin laten koken tot ze zacht zijn.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 kg linzen
2 eetlepels varkensvet
2 stuks ui
1 blok groentebouillon
4 - 5 teentjes knoflook
naar smaak azijn
zout
gemalen zwarte peper
naar behoefte bloem
bijgerecht 6 stuks ingemaakte komkommers
200 g vleeswaren
4 stuks hardgekookte eieren

Kookinstructies

Fijngehakte ui fruiten we in het vet tot het goudbruin is. Strooi er een beetje bloem over en roer om. Zo voegen we het toe aan de bijna gekookte linzen. Kook nog ongeveer 10 minuten.

Daarna mengen we de geperste knoflook, de in water opgeloste bouillon, azijn, en we voegen zout en peper toe. Laat nog even koken.

Serveer met gebakken worstjes in ui, een spiegelei en een komkommer.

Wat u nog niet wist over dit recept Linzen met worst en ei

Linzen met worst en ei is een populair Tsjechisch gerecht dat voedzame linzen combineert met heerlijke worst en een zachtgekookt ei. Dit gerecht is niet alleen smakelijk, maar ook zeer voedzaam, omdat linzen rijk zijn aan eiwitten en vezels. De worst voegt een sterke smaak toe en het hardgekookte ei completeert de algehele indruk van het gerecht. Het wordt vaak geserveerd met augurken of vers brood, wat de heerlijkheid ervan nog verder versterkt. Het is een geweldige keuze voor een snelle en vullende lunch of diner.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.0/5 (24 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Hoofdgerecht, Peulvruchten, Groente
Štítky: Tsjechische keuken, hoofdgerecht

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Linzen met worst en ei.

Reactie toevoegen