Hüttenkäsekuchen met fruit
We mengen alle ingrediënten voor vulling 1 tot een gladde massa. We ontpitten en snijden de abrikozen. In een kom bereiden we het deeg 1 door alle ingrediënten te mengen.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
vulling 1 250 ml melk
1 stuks vanillepuddingpoeder
2 stuks eieren
3 eetlepels suiker
500 g halfvolle kwark, vol kan ook
1 stuks vanillesuiker
vulling 2 2 stuks abrikozen of compote
deeg 1 1 stuks ei
1 kopje suiker
1 stuks bakpoeder
2 kopjes halfzachte bloem
1 kopje melk
1/2 kopje olie
deeg 2 2 eetlepels melk
1 eetlepel cacao
Kookinstructies
Giet ongeveer 2/3 van het beslag op een bakplaat, bekleed met bakpapier, en spreid het over het hele oppervlak. Neem het voorbereide kwarkmengsel en verspreid het over het beslag. Leg daarop stukjes fruit en druk ze voorzichtig in de kwark. Meng met het overgebleven beslag de bereide 2 eetlepels melk en cacao en bestrijk daarmee de kwark met fruit. Plaats de bakplaat met de cake in de voorverwarmde oven op 190°C en bak gedurende ongeveer 30 minuten.
Laat de cake na het uitnemen afkoelen, snijd in stukken en serveer.
Wat u nog niet wist over dit recept Hüttenkäsekuchen met fruit
Kwarktaart met fruit is een smakelijk dessert dat zachte kwark en vers fruit verbindt. Deze taart is populair vanwege zijn luchtige structuur en verfrissende smaak. De kwark geeft het dessert romigheid, terwijl het fruit, zoals aardbeien, bosbessen of abrikozen, zoetheid en zuurheid toevoegt. Het is ideaal als dessert voor familiefeesten of als zoete traktatie bij de afternoon tea. Kwarktaart met fruit is niet alleen lekker, maar ook vrij eenvoudig te bereiden, wat het een populaire keuze maakt voor veel thuiskoks.