Goede broodknödel

Goede broodknödel
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Smaakvolle saus met goede broodknödel, dat is een tip voor de weekendlunch. Wie zou dat niet willen?

Ingrediënten en wat u nodig heeft

25 g gist
1 theelepel suiker
500 g meel - halfgross
2 stuks broodjes
1 theelepel zout
300 ml lauwe halfvolle melk

Kookinstructies

We nemen een snijplank en snijden het brood in kleine stukjes. We doen het in een kom. Melk verwarmen we lichtjes en gieten we erbij. We zeven de bloem en strooien die ook in de kom. We voegen zout, suiker en gist toe. We kneden het deeg.

Het deeg laten we 30 - 40 minuten rijzen en rusten.

We zetten water op en voegen zout toe. We verdelen het deeg in twee rollen. We koken het ongeveer 17 minuten en steken in het begin van de bodem los. Na het koken prikken we onmiddellijk met een vork aan beide zijden en snijden we met draad. We serveren het bijvoorbeeld met romige saus en vlees.

Wat u nog niet wist over dit recept Goede broodknödel

Goede broodknödel is een essentieel onderdeel van de traditionele Tsjechische keuken. Deze smakelijke bijgerecht, gemaakt van meel, gist en melk, is perfect als bijgerecht bij sauzen en gebraden vlees. De knödel zijn zacht, luchtig en nemen gemakkelijk de smaken op van de gerechten waarmee ze geserveerd worden. Het bereiden ervan kan enige vaardigheid vereisen, maar het resultaat is de moeite waard. Ze verschijnen vaak op de tafel tijdens familielunches en feestelijke gelegenheden, en de kunst van het maken ervan wordt van generatie op generatie doorgegeven.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Goulash, Goulash, Bijgerecht, Koekjes op room
Štítky: Tsjechische keuken, bijgerecht, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Goede broodknödel.

Reactie toevoegen