Goede broodknödel
Smaakvolle saus met goede broodknödel, dat is een tip voor de weekendlunch. Wie zou dat niet willen?
Ingrediënten en wat u nodig heeft
25 g gist
1 theelepel suiker
500 g meel - halfgross
2 stuks broodjes
1 theelepel zout
300 ml lauwe halfvolle melk
Kookinstructies
We nemen een snijplank en snijden het brood in kleine stukjes. We doen het in een kom. Melk verwarmen we lichtjes en gieten we erbij. We zeven de bloem en strooien die ook in de kom. We voegen zout, suiker en gist toe. We kneden het deeg.
Het deeg laten we 30 - 40 minuten rijzen en rusten.
We zetten water op en voegen zout toe. We verdelen het deeg in twee rollen. We koken het ongeveer 17 minuten en steken in het begin van de bodem los. Na het koken prikken we onmiddellijk met een vork aan beide zijden en snijden we met draad. We serveren het bijvoorbeeld met romige saus en vlees.
Wat u nog niet wist over dit recept Goede broodknödel
Goede broodknödel is een essentieel onderdeel van de traditionele Tsjechische keuken. Deze smakelijke bijgerecht, gemaakt van meel, gist en melk, is perfect als bijgerecht bij sauzen en gebraden vlees. De knödel zijn zacht, luchtig en nemen gemakkelijk de smaken op van de gerechten waarmee ze geserveerd worden. Het bereiden ervan kan enige vaardigheid vereisen, maar het resultaat is de moeite waard. Ze verschijnen vaak op de tafel tijdens familielunches en feestelijke gelegenheden, en de kunst van het maken ervan wordt van generatie op generatie doorgegeven.