Citrus-carrot sap

Citrus-carrot sap
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

We snijden de geschilde citroenen, sinaasappels en geschilde wortelen in stukjes.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

35 g citroenzuur
2 st citroen
85 dkg suiker
4 st sinaasappel
50 dkg wortel
10 l water

Kookinstructies

Doe 2 liter water in een pan, los de suiker erin op en voeg de citrusvruchten en wortel toe. Kook het 1-2 uur totdat het zacht is.

Wanneer het gekookt is, mix je de inhoud. Meng het vervolgens met het resterende water en citroenzuur.

Vul de sap in flessen, of laat het afkoelen en serveer het in een glas met een schijfje sinaasappel.

Wat u nog niet wist over dit recept Citrus-carrot sap

Citrus-wortelsap is een verfrissende en gezonde drank die de zoetheid van wortels combineert met de zuurheid van citrusvruchten. Dit sap is rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten, wat bijdraagt aan een versterking van het immuunsysteem en een verbetering van de huid. De bereiding is eenvoudig: je hoeft alleen maar versgeperste sinaasappels en grapefruit te mixen met geraspte wortel. Het resultaat is een heerlijk drankje, ideaal om 's ochtends wakker te worden of als verfrissing op een warme dag. Je zult citrus-wortelsap waarderen om zijn uitzonderlijke smaak en gezondheidsvoordelen.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.4/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Cocktail, Dranken, Fruitig, Voor kinderen, Kerstgerecht
Štítky: Tsjechische keuken, drank, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Citrus-carrot sap.

Reactie toevoegen