Gevulde paprika's met gierst

Gevulde paprika's met gierst
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

We pellen de ui en snijden fijn, de gepelde knoflook wrijven we, we snijden de kaas in blokjes, halveren de paprika's in de lengterichting en maken ze schoon. We overgieten de gierst met kokend water.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

gemalen zwarte peper
4 stuks paprika
vulling 1 stuks ui
200 g gierst
1 eetlepel amandelvlokken
150 g natuurkaas
1 teentje knoflook
500 ml groentebouillon
naar smaak zout
peterselie
indien nodig olie

Kookinstructies

Verwarm de oven voor op 200°C.

Eerst bereiden we de vulling. In een pan bakken we de ui goudbruin en mengen we er de droge gierst door, die we een tijdje roosteren.

We verlagen de temperatuur en gieten groentebouillon erbij. We stoven het gedurende ongeveer 20 minuten tot het zacht is. We halen de gierst eruit, laten afkoelen en mengen het met knoflook, amandelen, fijngehakte kaas en gehakte peterselie.

We zouten en malen peper naar smaak.

Dan vullen we de voorbereide paprika's met de vulling, leggen ze in een keramische ovenschaal en bakken ze in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 minuten.

Serveer met vers brood.

Wat u nog niet wist over dit recept Gevulde paprika's met gierst

Gegratineerde paprika's met gierst vormen een uitstekende vegetarische maaltijd die niet alleen liefhebbers van gezonde voeding zal blij maken. Paprika's zijn gevuld met heerlijke gierst, die rijk is aan eiwitten en vezels. Dit gerecht is verrijkt met verschillende kruiden en specerijen, wat het een unieke smaak geeft. Na het gratineren krijgen de paprika's een zachte textuur en verweven de gierst zich met de andere ingrediënten. Ideaal voor de lunch of avondmaaltijd, gegratineerde paprika's met gierst verzadigen aangenaam en bevredigen zelfs de veeleisendste smaakpapillen.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Smaken, Goodies, Voorgerecht, Vegetarisch, Gebakken aardappelen en pasta, Groente
Štítky: Tsjechische keuken, voorgerecht, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Gevulde paprika's met gierst.

Reactie toevoegen