Kersen inleggen

Kersen inleggen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Porties: 10

Kersen inmaken is elk jaar een geweldige gebeurtenis, want wie kan deze goddelijk sappige vrucht weerstaan? Kersen inmaken wordt ook gestimuleerd door het feit dat ze snel bederven, en wie dit jaar geen recept voor kersentaart of recept voor jam wil herhalen, kan zich aan inmaken wagen. Het belangrijkste hierbij is netheid. Jars en deksels moeten perfect schoongemaakt of gesteriliseerd zijn, en de kersen goed gewassen. Als je wat met magere plekken vindt, laat ze dan een nacht weken in azijnwater. De wormpjes zullen netjes boven komen drijven, en zo heb je fruit zonder zijn oorspronkelijke bewoners. Kersen inmaken kan op twee manieren – in een pan of in de oven, dat hangt van jou af. In ieder geval zal een kersencompote tijdens de wintermaanden je veel vreugde en nut brengen. Een gids voor kersen inmaken in een pan vind je hier.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

kersen
suiker
water

Kookinstructies

Vul de helft van de verwarmde potten met kersen, voeg vervolgens twee eetlepels suiker aan elke pot toe en vul opnieuw met kersen.

Giet de kersen over met een warme suikersiroop, waardoor het fruit niet bederft, of minstens met warme gekookte water. Voor 1 liter heeft u ongeveer 30 dkg suiker nodig.

Sluit de potten met kersen goed af en steriliseer ze in een pan op 85 °C gedurende ongeveer 20-25 minuten. Haal ze daarna eruit, controleer de deksel of deze goed vastzit, en draai ze ondersteboven wanneer ze zijn afgekoeld.

Wat u nog niet wist over dit recept Kersen inleggen

Het inmaken van kersen is een populaire zomeractiviteit die het mogelijk maakt om de smaak van zoet fruit ook in de wintermaanden te behouden. Verse kersen worden zorgvuldig gewassen en ontdaan van steeltjes. Daarna worden ze in gesteriliseerde potten gedaan, besprenkeld met een licht gezoete siroop en afgesloten. De potten worden vervolgens verwarmd in een waterbad om een lange houdbaarheid te garanderen. Het resultaat is een heerlijke jam, ideaal voor pannenkoeken, in yoghurts of als onderdeel van desserts. Deze huisgemaakte conserveringsmethode behoudt niet alleen de smaak, maar ook de voedingsstoffen, en brengt de magie van de zomer elk moment van het jaar op uw tafel.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.5/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Smaken, Goodies, Fruitig, Voor kinderen, Vegetarisch, Koken
Štítky: Tsjechische keuken, voorgerecht, babyvoeding, dessert, Andere keukens, fruit, conserven

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Kersen inleggen.

Reactie toevoegen