Bloemkoolkoekjes
We verwijderen de bladeren, het hart en maken de bloemkool schoon.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 eetlepel marjolein
3 eetlepels bloem
1 stuk ei
3 eetlepels semolina
1 hoof bloemkool
naar smaak gemalen zwarte peper
zout
Kookinstructies
We brengen het in een pan met kokend water waar we het laten koken tot het halfzacht is. We laten het afkoelen en raspen het grof.
In het kuiltje in het geraspte bloemkool doen we de bloem, griesmeel, voegen we ook het ei, marjolein, zout en peper toe.
We kneden het, maken een beslag en vormen met natte handen schijfjes.
We leggen ze in hete olie en bakken ze goudbruin.
We kunnen het serveren met een groentesalade.
Wat u nog niet wist over dit recept Bloemkoolkoekjes
Bloemkoolpannenkoeken zijn een smakelijk en gezond gerecht dat niet alleen vegetariërs zal aanspreken. Deze pannenkoeken worden bereid met geraspte bloemkool, ei en kruiden, waarbij ze de mogelijkheid bieden om extra ingrediënten naar smaak toe te voegen, zoals kazen of kruiden. Ze zijn ideaal als bijgerecht, hoofdgerecht of snack. Bloemkoolpannenkoeken zijn glutenvrij en rijk aan vezels en vitaminen, wat ze een geweldige keuze maakt voor gezonde voeding. Gebakken in de pan of gebakken in de oven, hun knapperige textuur en delicaat smaak zullen iedereen tevredenstellen.