Aardbeiensoep met rijst

We pellen de ui, hakken deze fijn en doen ze in de pan om te bakken tot ze glazig zijn. Voeg dan de bloem toe en bak deze ook al roerend.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
100 g tomatenpuree
1 blokje vleesbouillon
1 stuk ui
suiker en zout
2 eetlepels bloem
30 g boter
200 g gekookte rijst
Kookinstructies
Daarbij voegen we tomatenpuree toe, roeren we het door en voegen we meteen water of bouillon toe. We laten het een tijdje koken, voegen een bouillonblokje toe en laten het opnieuw koken.
Als laatste voegen we de reeds gekookte rijst toe, zoeten we het en peperen we het naar smaak.
Wat u nog niet wist over dit recept Aardbeiensoep met rijst
Tomatensoep met rijst is een populair en voedzaam gerecht, ideaal voor koude dagen. De basis is tomatensap, dat de soep zijn kenmerkende kleur en smaak geeft. Samen met stukjes groenten, zoals wortel of selderij, vormt het een voedzame maaltijd die verrijkt is met gekookte rijst. Dit gerecht is niet alleen heerlijk, maar ook vol vitamines en mineralen. Tomatensoep met rijst wordt vaak geserveerd als hoofdgerecht, en dankzij de eenvoud zal het het hele gezin bevallen.