Spaghetti met kipfilet
Spaghetti met kip behoort tot de recepten waar je op vertrouwt op het moment dat je niet veel tijd hebt om te koken. Het is een uiterst begrijpelijk en eenvoudig recept. Spaghetti met kip heeft namelijk niet te veel ingrediënten nodig, die bovendien naar smaak naar believen kunnen worden aangepast. Spaghetti met kip zal zowel kinderen als volwassenen smaken, die er een glas van een verfijnde witte wijn bij kunnen drinken. Spaghetti met kip kan een snelle diner of een lichte lunch zijn en bovendien kunnen er wat schelpen aan worden toegevoegd voor de dapperdere eters. Spaghetti met kip zou een duidelijke keuze kunnen zijn bij het oplossen van alledaagse maaltijden, maar als je de samenstelling van de ingrediënten en de smaken tot een harmonieus geheel afstemt, kan het eigenlijk een interessant gerecht worden, bijvoorbeeld voor een romantisch diner.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
olijfolie
150 g kipfilet, in reepjes gesneden
zout en peper
1 verpakking spaghetti
2 teentjes knoflook, fijngehakt
45 g zongedroogde tomaten, in reepjes gesneden
150 g cherrytomaten
handvol verse basilicum + ter garnering
Kookinstructies
Bak het kippenvlees in 3 eetlepels olie in een diepe pan tot het goudbruin is, vergeet niet om het eerst te zouten. Haal het uit de pan en zet het apart.
Kook de pasta in gezouten kokend water volgens de instructies op de verpakking.
Voeg in de pan waar het vlees in gebakken is de knoflook, gedroogde tomaten en cherrytomaten toe. Bak alles 5 minuten. Als de ingrediënten beginnen aan te branden, voeg dan een eetlepel pastawater toe. Peper en voeg basilicum toe.
Meng de uitgelekte pasta in de pan met het kippenvlees en de gebakken tomaten en serveer, versierd met gehakte basilicum en gegrilde cherrytomaten.
Wat u nog niet wist over dit recept Spaghetti met kipfilet
Spaghetti met kip zijn een smakelijk en snel gerecht dat elke liefhebber van de Italiaanse keuken zal waarderen. De bereiding begint met het koken van de pasta tot al dente, terwijl de kip lichtjes in een pan met olijfolie wordt gebakken. In het eindgerecht worden vaak verse basilicum, tomatenpuree en parmezaanse kaas toegevoegd, die de spaghetti een onvervalste smaak geven. Het serveren met versgeraspte kaas accentueert de culinaire ervaring. Dit gerecht is niet alleen gemakkelijk te bereiden, maar ook een geweldige manier om overgebleven kip te gebruiken. Het is ideaal voor een snelle en lekkere maaltijd.