Oud-Tjechische rundvleessoep

Oud-Tjechische rundvleessoep
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Doe alle ingrediënten, inclusief schoongemaakte groenten, gewassen botten (het liefst dunne, mergbotten maken de soep vet) en vlees in een grote pan. Vul aan met koud water en laat het ongeveer 2,5 uur op een zeer laag vuur koken met het deksel erop. Het mag niet te hard koken. Schep het schuim er niet af.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

4 l water
2 - 3 stuks rundvleesbotten
1 stuks alleen geschild ui
1 takje selderijblad
250 g peterselie
2 - 3 takjes peterselieblad
bieslook
500 g rundvleesrib
1 eetlepel zout
1 takje liebstöckl
150 g wortel
5 korrels hele jeneverbes
250 g selderij
10 korrels hele zwarte peper
1 teentje knoflook
noedels

Kookinstructies

Nadat we de soep van het vuur hebben gehaald, laten we het ongeveer 15 minuten staan. We halen de groenten eruit en snijden ze in stukjes. De rest zeven we en in de gezeefde soep voegen we apart gekookte noedels, de gesneden groenten en in stukjes gesneden gekookt vlees toe.

Als laatste voegen we gehakte peterselie en bieslook toe. Als we dat willen, kunnen we het aanvullen met leverknodels.

Wat u nog niet wist over dit recept Oud-Tjechische rundvleessoep

Oude Tsjechische biefsoep is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat zich kenmerkt door een rijke en smaakvolle bouillon. De belangrijkste ingrediënten zijn rundvlees, wortel, selderij en peterselie, die samen een heerlijke basis vormen. De soep wordt vaak aangevuld met kruiden, zoals oregano of komijn, en wordt geserveerd met vers brood of knoedels. Verfrissend en voedzaam, deze soep is een ideaal gerecht voor koude dagen en is geliefd, niet alleen in Tsjechische huishoudens, maar ook in restaurants. Het bereiden ervan vereist geduld, maar het resultaat is een unieke gastronomische ervaring.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.3/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Rundvlees, Soepen, Bouillons, Groente
Štítky: Tsjechische keuken, soep

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Oud-Tjechische rundvleessoep.

Reactie toevoegen