Saus voor over de pasta
Recept voor een eenvoudige tomatensaus met gehaktballen.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
3 - 5 eetlepels paneermeel
750 g gemalen varkensvlees
2 stuks eieren
3 peperkorrels kruidnagel
naar smaak suiker
indien nodig water
1 theelepel gemalen kaneel
2 blikken tomatenpuree
2 stuks uitjes
indien nodig bloem
2 stuks laurierblad
naar smaak gemalen peper
naar smaak zout
Kookinstructies
Eerst bereiden we de gehaktballetjes voor. Gehakt wordt gezouten en gepimpt. We voegen paneermeel en beide eieren toe.
Meng goed en maak met je handen kleine balletjes.
Pel en snijd de uien fijn en bak ze goudbruin. Voeg tomatenpuree en een beetje water toe.
Meng en voeg de balletjes toe. Voeg een beetje water toe en meng zodat de balletjes niet aan de bodem blijven plakken.
Voeg kruidnagel en laurierblad toe en laat 15 minuten sudderen. Haal de balletjes eruit, verdund met nog wat water, laat sudderen. Roer een beetje bloem door koud water en gebruik dit mengsel om de saus te verdikken. Breng op smaak met een theelepel gemalen kaneel, suiker en zout. Zeef de saus. Doe de balletjes terug in de saus, verwarm en serveer.
Serveer met knoedels, rijst of pasta.
Wat u nog niet wist over dit recept Saus voor over de pasta
Tomatensaus is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat de harten van vele mensen heeft veroveren. Deze saus is gebaseerd op tomaten, uien en kruiden, wat haar karakteristieke smaak creëert. Het wordt vaak geserveerd met vlees, zoals rundvlees of kip, en een bijgerecht, meestal met rijst of knoedels. Tomatensaus is populair, niet alleen om zijn zoete en lichtzure smaak, maar ook om de eenvoudige bereiding. Het is ideaal voor familiemaaltijden en feesten.