Gegrilde camembert
Voor de plezier van barbecueën hoeft u niet altijd naar koteletten of hamburgers te gaan. Gegrilde camembert zal uw gastronomische verlangens net zo goed vervullen. Een luchtig bolletje met hemels gesmolten kaas van binnen - gewoonweg een delicatesse op zijn best. Gegrilde camembert kan met een eenvoudige keuze in de winkel veranderen in gegrilde camembert, mocht u verlangen naar meer romigheid en een sterkere smaak. Recept voor gegrilde camembert kan nogal verschillen van in de verpakking, en dus kunt u ook zelf spelen met de smaak van uw gegrilde camembert, omdat de universele smaak van de kaas veel experimenten aankan. Gegrilde camembert gaat zeker goed samen met kruiden en scherpere tonen van specerijen. Bij bier, wijn, een goede stemming. Gegrilde camembert serveert u met vers brood en eet u direct op.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 schimmelkaas
1 theelepel olie
grillkruiden
cranberries
Kookinstructies
Op een stuk aluminiumfolie, waarin je de camembert straks gaat wikkelen, druppel je een beetje olijfolie. Leg de kaas daarop en druppel er olie over. Strooi dan grillkruiden voor kaas aan beide zijden over de kaas. Wikkel de kaas goed in.
Gril de camembert 10-15 minuten aan elke kant.
Voeg bij de afgewerkte kaas cranberry's toe, zoals in dit recept, of iets wat je lekker vindt, en smakelijk eten.
Wat u nog niet wist over dit recept Gegrilde camembert
Gegrilde camembert is een populaire Tsjechische specialiteit gemaakt van schimmelkaas. Voor het grillen wordt het meestal gemarineerd in olie met specerijen, zoals knoflook en kruiden. Gegrilde camembert wordt geserveerd als voorgerecht of hoofdgerecht, vaak met brood en groenten. Na het intense grillen is de camembert aan de buitenkant krokant en van binnen heerlijk smeuïg. Deze delicate combinatie van smaken en texturen wordt gewaardeerd door kaasmakers in heel Midden-Europa. Het is perfect voor een zomerse barbecue en als onderdeel van het menu in restaurants.