Gembersiroop
Gemberstroop kan iedereen thuis maken. Het recept is eenvoudig en snel.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 stuks citroen
1 kg suiker
120 g gember
1/2 l water
Kookinstructies
In de winkel kiezen we gember uit en kopen het. We wassen het en schrapen de schil eraf. We nemen een snijplank en snijden het in kleine stukjes. We persen het sap uit de citroenen en zetten het apart.
Op het fornuis bereiden we een pan en doen de gesneden gember erin. We voegen water toe. We voegen suiker toe en roeren goed door. Na ongeveer 15 minuten koken schakelen we het uit en zetten het apart.
We voegen het sap van de citroenen toe. We roeren door, zeven (bijvoorbeeld door een kaasdoek) en gieten de licht afgekoelde siroop in een fles.
Bij het serveren doen we met een lepel siroop in een glas en verdunnen we met water.
Wat u nog niet wist over dit recept Gembersiroop
Gembersiroop is een populaire natuurlijke remedie die wordt gemaakt van verse gember, suiker en water. Vanwege de opvallende, pittige smaak en het brede scala aan effecten is het populair in de wintermaanden. Gembersiroop kan fungeren als een effectief middel tegen verkoudheid en ter versterking van de immuniteit, dankzij de antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. In de keuken kan het worden gebruikt in thee, zelfgemaakte limonade of als ingrediënt in koken en bakken om een exotische, gekruide toets toe te voegen. Het is gemakkelijk verkrijgbaar in winkels, of je kunt het eenvoudig thuis maken.